«Κομβικό κομμάτι η άμυνα στον Ντόντσιτς»

Gazzetta team
«Κομβικό κομμάτι η άμυνα στον Ντόντσιτς»
Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Νίκος Παππάς, ανέλυσε τη Ρέαλ Μαδρίτης και τόνισε τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός (24/11, 21:00).

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα των «πρασίνων»:

«Το μπάσκετ είναι το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στον κόσμο. Το πρωτεύον είναι η ανθρώπινη ζωή… Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα στοίχισαν τη ζωή σε 21 συνανθρώπους μας και κατέστρεψαν εκατοντάδες περιουσίες. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων και να ευχηθώ να μην συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον ανάλογη καταστροφή.

Σε ό,τι αφορά τα δικά μας, προερχόμαστε από μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στη Εφές και τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Ρεάλ που είναι κατά την άποψη μου, το πιο επικίνδυνο αντιμετωπίσαμε ως τώρα.

Οι τραυματισμοί και γενικότερα οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν σε μια ομάδα όπως είναι η Ρεάλ μέσα στη σεζόν είναι σίγουρο πως επηρεάζουν τον αγωνιστικό ρυθμό και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των συνεργασιών και της επίτευξης επιθετικής κυρίως χημείας, ταυτόχρονα όμως, δίνουν την αφορμή για ομαδική συσπείρωση και «μάζεμα» του rotation. Επίσης, παίκτες οι οποίοι διακρίνονται για τη σκληράδα και την αμυντική τους προσήλωση (Maciulis, Taylor...) χαρακτηρίζουν με το ρόλο τους την αγωνιστική προσέγγιση ενός αγώνα δίνοντας το στίγμα και προς τους υπόλοιπους.

Ακριβώς σε αυτό το κομμάτι (αμυντικό) θα πρέπει λοιπόν και εμείς να στηριχτούμε για να περιορίσουμε την Ρεάλ καθώς οι επιθετικές της αρετές στο transition παιχνίδι με πηγές δημιουργίας και εκτέλεσης τoυς Doncic, Campazzo, και Causer, σε συνδυασμό με την εμπειρία της στο μισό γήπεδο (Fernandez, Reyes, Carroll) επιβάλλουν το απόλυτο σε ενέργεια, συγκέντρωση και στόχευση στο πλάνο μας.

Σαφώς και η άμυνα πάνω στον Doncic είναι κομμάτι κομβικό. Η εκτελεστική του δεινότητα (είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης) αλλά και ο τρόπος που εντάσσει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι αποτελούν τη νέα πρόκληση για την αμυντική μας λειτουργία και ο περιορισμός του θα μας φέρει πιο κοντά στη νίκη. Πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να βγούμε νικητές από τη μάχη των ριμπάουντ καθώς θα αποτελέσει ένα από τα καθοριστικά στοίχεια του παιχνιδιού.

Δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω στον συγκεκριμένο αγώνα με σκοπό να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας και η παρουσία του κόσμου αποτελεί πάντα για τους παίκτες την κινητήρια δύναμη. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο, το οποίο θα δώσει στην ομάδα την απαιτούμενη ώθηση για να τα καταφέρει!
».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.