Μακάμπι Τελ Αβίβ- Αναντολού Εφές 72-92

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ- Αναντολού Εφές 72-92
Ο Έρικ ΜακΚόλουμ έδωσε μια μοναδική παράσταση στο Τελ Αβίβ και οδήγησε την Αναντολού Εφές (2-5) στο επιβλητικό πέρασμα από την έδρα της Μακάμπι (4-3) με 72-92.

Στο μοναδικό διάστημα που δεν φάνηκε ο Αμερικανός ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο, φαίνεται όμως ότι αυτό το χρησιμοποίησε για να ζεστάνει τις... μηχανές του. Γιατί σε αυτό το διάστημα περιορίστηκε στους τρεις πόντους αφήνοντας τους Σιμόν, Άνταμς να κάνουν τη δουλειά. Η δε Μακάμπι έχοντας καλό επίπεδο επικοινωνίας στο παρκέ, στην πρώτη περίοδο, είχε απαντήσεις κι έτσι αυτή έληξε με σκορ 19-19.

Το δεύτερο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε προσωπικό show του ΜακΚόλουμ καθώς ο Αμερικανός σημείωσε 13 πόντους και φυσικά ήταν ο λόγος για τον οποίον η Αναντολού Εφές έκανε τη διαφορά και πάτησε σε μαξιλαράκι διψήφιας διαφοράς. Οι διαδοχικοί πόντοι του ΜακΚάλουμ έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν με 24-37 λίγο μετά τα μισά της περιόδου αλλά και με 29-43(18’). Μάλιστα έως εκείνο το σημείο ο Αμερικανός είχε 6/6 τρίποντα. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 35-47 υπέρ της Εφές.

Το αντίπαλο δέος του ΜακΚόλουμ ήταν ο Πιέρ Τζάκσον. Ο Αμερικανός πήρε από το χέρι τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με προσωπικούς πόντους μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους(52-57, 25’), εκεί όμως οι Μότουμ-Ντάνστον κράτησαν όρθια την Εφές καθώς έδωσαν έξι πόντους και ουσιαστικά έχτισαν εμπόδια στην αντεπίθεση των γηπεδούχων (61-67, 30’).

Η τελευταία περίοδος ήταν για γερά στομάχια. Γιατί στη νέα προσπάθεια του ΜακΚόλουμ να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ο Μάικλ Ρολ απάντησε με οκτώ διαδοχικούς πόντους και ουσιαστικά διατήρησε τη Μακάμπι εντός διεκδίκησης της νίκης (70-78). Εκεί, ένα άστοχο τρίποντο από τον Νόρις Κόουλ κι ένα εύστοχο από τον ΜακΚάλουμ έκαναν τη διαφορά γιατί έστειλαν τη διαφορά και πάλι στα επίπεδα των 11 πόντων (70-81, 37’) για να δοθούν διαστάσεις θριάμβου στα τελευταία λεπτά

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αναντολού Εφές έδωσε μια μοναδική παράσταση έξω από τη γραμμή των 6.75 με 14/25 τρίποντα. Το μακρινό σουτ της έδωσε τη διαφορά, αυτό την κράτησε όρθια και στην αντεπίθεση της Μακάμπι.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έρικ ΜακΚόλουμ έδωσε μια μοναδική παράσταση. Το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να σπάσει το ρεκόρ του Γκάουντλοκ ο οποίος με 10 εύστοχα τρίποντα διατηρεί το ρεκόρ στην Euroleague. Τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους και 8/11 τρίποντα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Δεν τον λες και τόσο… αφανή γιατί ο Βλάντιμιρ Στίματς ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια και τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και πολλές αποτελεσματικές άμυνες.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Νόρις Κόουλ είχε κακή εμφάνιση αλλά και την ευκαιρία να εξιλεωθεί όταν πήρε την μπάλα έξω από τα 6.75 με το σκορ στο 70-78 αλλά κι εκεί αστόχησε

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εύστοχο τρίποντο του ΜακΚόλουμ εκεί που πλησίασε η Μακάμπι. Διαμορφώνοντας το 70-81 ουσιαστικά έβαλε για τελευταία φορά τη σφραγίδα του στο φύλλο αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μακάμπι έτρεξε πολύ στο παρκέ αλλά της έλειψε η εξυπνάδα και η δημιουργία. Η Εφές μπορεί να πετάξει… στον αέρα και να αποθεώσει τον ΜακΚόλουμ για την εκπληκτική εμφάνισή του.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-47, 61-67, 72-92