Μπαρτζώκας-Ιτούδης: Ποτέ ξανά 2 Έλληνες προπονητές στην κορυφή!

Νίκος Καρφής
Μπαρτζώκας-Ιτούδης: Ποτέ ξανά 2 Έλληνες προπονητές στην κορυφή!
Δημήτρης Ιτούδης και Γιώργος Μπαρτζώκας συγκατοικούν στην... κορυφή της Euroleague, αφού έχουν οδηγήσει με την δουλειά τους τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χίμκι αντίστοιχα σε 5 νίκες στις πρώτες 6 αγωνιστικές.

Η κορυφή της Euroleague έχει ελληνικό χρώμα μετά από τις 6 αγωνιστικές

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα οδηγούν την κούρσα μετά από 6 νίκες, έχοντας ρεκόρ 5-1.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει η διαχείριση των δύο Ελλήνων προπονητών, αφού έχουν αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές του καλοκαιριού, καθώς στην ουσία μιλάμε για 2 καινούριες ομάδες.

Ο κόουτς των Ρώσων είδε τον Μίλος Τεόντοσιτς (ηγέτης της ομάδας τα τελευταία χρόνια) να φεύγει για το ΝΒΑ και τους Κλίπερς, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, όμως δεν πτοήθηκε. Έφερε στον σύλλογο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και με τις κατάλληλες κινήσεις (Kλάιμπερν, Βέστερμαν) έδωσε αυτό που έλειπε. Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να ανταποκρίνεται απόλυτα στην φιλοσοφία του, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ανέλαβε τα ηνία της φιλόδοξης Χίμκι, η οποία πρόσθεσε 8 νέα πρόσωπα στο ρόστερ της στην αρχή της σεζόν. Παρόλα αυτά ο Έλληνας κόουτς κατάφερνει να παρουσιάζει μια εξαιρετική εικόνα (αν εξαιρέσει κάποιος το ματς με τον Ολυμπιακό), οδηγώντας την παρέα του Σβεντ και του Τόμας Ρόμπινσον στο 5-1 και παρουσιάζοντας όμορφο μπάσκετ στο παρκέ

Μπορεί οι δύο ρωσικές ομάδες να έχουν πλούσιο ρόστερ και τα μεγαλύτερα budget της διοργάνωσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η δουλειά είναι πιο εύκολη για τους Ιτούδη και Μπαρτζώκα. Το γεγονός αυτό προσθέτει βάρος στους ώμους τους, όμως και οι δύο μέχρι τώρα δείχνουν να ανταποκρίνονται άριστα τις υψηλές απαιτήσεις.

Η κορυφή της Euroleague τους ανήκει και οι κόποι της προσπάθειας αντικατοπτρίζονται και στην βαθμολογία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, αφού ο μεν Μπαρτζώκας είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πήρε Euroleague με ελληνική ομάδα (Ολυμπιακός), ενώ ο δε Ιτούδης είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τη διοργάνωση με ομάδα του εξωτερικού (ΤΣΣΚΑ).

Ποτέ ξανά στην κορυφή της Euroleague δύο Έλληνες προπονητές!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.