Γκιστ: «Μπορούμε και πάλι τη νίκη στο ΣΕΦ»

Γκιστ: «Μπορούμε και πάλι τη νίκη στο ΣΕΦ»

Γιώργος Κούβαρης
Γκιστ: «Μπορούμε και πάλι τη νίκη στο ΣΕΦ»
Ο Τζέιμς Γκιστ αφού υπογράμμισε ότι θα είναι τελείως διαφορετικό το ματς της EuroLeague σε σχέση με τα προηγούμενα στο ΣΕΦ, εξέφρασε την πίστη για το θετικό αποτέλεσμα της ομάδας του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αρχικά είπε ότι «σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε πάλι. Πάντα σε έναν αγώνα μπάσκετ, οι πιθανότητες είναι 50-50. Έχουμε ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση λέγοντας ότι «είμαστε σε καλή κατάσταση και φόρμα. Μόνο χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα παιχνίδια εκτός έδρας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Παίζουμε καλά στο ΟΑΚΑ, ενώ εκτός έδρας για 25-30 λεπτά. Εκεί πρέπει να είσαι καλός και στα 40 λεπτά, ειδικά σε γήπεδα όπως του Ολυμπιακού που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ενώ στην επίθεση να τρέχουμε όποτε μπορούμε. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι».

Όσο για το τι μπορεί να σημαίνει μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό; «Σημαίνει πολλά για τον κόσμο. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας παίξει ήδη πέντε πριν από αυτό. Σημαίνει πολλά για τον κόσμο μια νίκη επί του Ολυμπιακού και θα σημαίνει και πολλά για εμάς, προσθέτοντας μια ακόμα νίκη, αλλά είναι ένα παιχνίδι» δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ και κατέληξε:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε εκτός έδρας. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας, να πάρουμε εκτός έδρας νίκη, που θα σημαίνει πολλά».