Για τέταρτη φορά ο Ολυμπιακός ξεκινά με 4/4 στην Euroleague (pics & vids)

Για τέταρτη φορά ο Ολυμπιακός ξεκινά με 4/4 στην Euroleague (pics & vids)

Για τέταρτη φορά ο Ολυμπιακός ξεκινά με 4/4 στην Euroleague (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός έχει 4/4 στη φετινή διοργάνωση και η Euroleague Greece θυμήθηκε τις άλλες τρεις σεζόν που οι Πειραιώτες είχαν ανάλογο ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στη φετινή Euroleague. Οι Πειραιώτες σε αυτή την πολύ δύσκολη κι απαιτητική διοργάνωση έχουν ξεκινήσει με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς αφού επικράτησαν εντός έδρας των Μπασκόνια (ουδέτερο), Ουνικάχα και Χίμκι και μακριά από το ΣΕΦ της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Euroleague Greece έψαξε τις ευρωπαϊκές σεζόν στις οποίες ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με 4/4 και βρήκε πως το έχει κάνει άλλες τρεις φορές από τη νέα μορφή της Euroleague (2000-01).

Φυσικά οφείλουμε να αναφέρουμε πως και στις τρεις αυτές φορές το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης ήταν διαφορετικό με πολύ εύκολη πρώτη φάση. Αυτομάτως το φετινό ξεκίνημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και πιο εντυπωσιακό.

ΣΕΖΟΝ 2006-07

Ο Ολυμπιακός του Πίνι Γκέρσον ξεκίνησε με περίπατο κατά της Τάου Κεράμικα με 97-78 (Άκερ 25, Ντόμερκαντ 19, Ζίζιτς 18) και στη συνέχεια πήρε σημαντικό «διπλό» στην Μπολόνια επί της Κλιμάμιο με τον Χένρι Ντόμερκαντ να σκοράρει 29 πόντους.

Η τρίτη νίκη εκείνη τη χρονιά ήρθε στο ΣΕΦ απέναντι στην Πρόκομ με 97-74 και τον Άντρια Ζίζιτς να έχει 22 πόντους. Το σερί συνεχίστηκε στη Γαλλία με τη ΛεΜαν (81-88) έχοντας για πρωταγωνιστή τον Σκούνι Πεν με 26 πόντους.

Η πρώτη ήττα ήρθε την επόμενη αγωνιστική στην Τουρκία από την Εφές Πίλσεν (95-77).

ΣΕΖΟΝ 2013-14

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε τη χρονιά ως πρωταθλητής Ευρώπης και η αλήθεια είναι πως η ομάδα φρόντισε να δείξει σε όλους πως άξια είχε κατακτήσει την Euroleague την περασμένη σεζόν.

Πρώτο θύμα ήταν η Ουνικάχα Μάλαγα με 69-61 με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει 13 πόντους και 5 ασίστ. Η δεύτερη νίκη ήρθε στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατάσαραϊ (67-78) έχοντας σε καταπληκτική κατάσταση πάλι τον αρχηγό του με 18 πόντους.

Ακολούθησε νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 88-83 και σημαντικό «διπλό» στην Τοσκάνη επί της Σιένα.

Εκείνη τη σεζόν πάντως στην πρώτη φάση οι Πειραιώτες έμειναν μέχρι τέλους αήττητοι ολοκληρώνοντάς την με 10-0.

ΣΕΖΟΝ 2014-15

Η αλλαγή προπονητή έδωσε τη θέση του head coach τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στον Μίλαν Τόμιτς ο οποίος τα κατάφερε περίφημα με ισάριθμες νίκες.

Η πρώτη ήρθε στη Βαλένθια (με εκείνα τα τραγικά καρώ σακάκια) με 68-71 και τον Σπανούλη να έχει 21 πόντους και 5 ασίστ. Ακολούθησε εντός έδρας επιτυχία επί της Λαμποράλ Κούτσα με 63-57 (Λοτζέσκι 15) και εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα στην παράταση επί της Νεπτούνας με 81-85 και τον Σπανούλη να κάνει όργια (34π.).

Η τέταρτη αγωνιστική έφερε στον πάγκο της ομάδας για πρώτη φορά τον Γιάννη Σφαιρόπουλου σε δύσκολο ματς στο Βελιγράδι. Οι Πειραιώτες νίκησαν τον Ερυθρό Αστέρα με 57-62 (Σπανούλης 14, Ντάνστον 11) κάνοντας το 4/4.

Εκείνη τη σεζόν το σερί διακόπηκε την 7η αγωνιστική στη Βιτόρια (89-70).