Πλάθα: «Καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη ο Ομπράντοβιτς»

Gazzetta team
Πλάθα: «Καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη ο Ομπράντοβιτς»
Ο Χοάν Πλάθα εκθείασε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενόψει της αναμέτρησης της Μάλαγα με την Φενέρμπαχτσε.

Η Μάλαγα θα υποδεχθεί την Φενέρ στην πρεμιέρα της Euroleague και ο Χοάν Πλάθα έβγαλε το καπέλο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφέροντας πως ο Σέρβος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα των της ομάδας του

Για τη Φενέρμπαχτσε: «Είναι πολύ καλά προετοιμασμένη ομάδα η Φενέρμπαχτσε. Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες διοργάνωσες για να έχουν διάρκεια. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χαρακτήρα νικητή και δεν θα επιτρέψει στους παίκτες του να χαλαρώσουν στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν.

Ο Ομπράντοβιτς δεν είναι από τους προπονητές που θέλουν να κερδίζουν τα περισσότερα παιχνίδια. Θέλει να τα κερδίζει όλα. Έχουν πολλούς επικίνδυνους παίκτες, όπως ο Βέσελι, ο Σλούκας, ο Ουαναμέικερ. Πρέπει να δώσουμε το 100%, να διαχειριστούμε τα λάθη και να εκμεταλλευτούμε κάθε δώρο που θα μας κάνουν».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Έχω δει τον Ομπράντοβιτς από το ξεκίνημά του ως προπονητή στην Μπανταλόνα και πέρασε πολύ γρήγορα από παίκτης σε προπονητής και αν και έδειχνε ότι ήταν δύσκολο, ο χρόνος απέδειξε το αντίθετο. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε σε ομάδες όπωςη Παρτιζάν και η Μπανταλόνα που κανείς δεν στοιχιμάτιζε σε αυτές, αλλά κατέκτησε μαζί τους πρωτάθλημα Ευρώπης.

Βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα και ξέρει πώς να καθοδηγεί σπουδαία ρόστερ. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και έχει μια τρομερή ταπεινότητα από την οποία πρέπει να μάθουμε όλοι».