Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας, τρελή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Γιοκουμπάιτις της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, σε δηλώσεις μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού, επαίνεσε τον Τζαμπάρι Πάρκερ για το ρεκόρ του ενώ μίλησε μεταξύ άλλων και για το... μάθημα του Game 1 που πήραν από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη Βαρκελώνη ώστε να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στο Game 2 της σειράς των Play Off της Euroleague αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 77-69 και έκαναν το 1-1.

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις που ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας συνολικά 6 πόντους με 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 19:07 λεπτά εντός παρκέ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, στο επίπεδο των «ερυθρόλευκων» ενώ μίλησε και για τον Τζαμπάρι Πάρκερ.

«Στην άμυνα ήμασταν καλοί και στα δύο παιχνίδια, αλλά στο πρώτο κάναμε χαζά λάθη και δεν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα όπως σήμερα. Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς και σήμερα παίξαμε καλύτερα.

Είναι σημαντικό να μπορέσεις να κοντράρεις το επίπεδό τους αθλητικά, καθώς ξέρουμε ότι είναι μία τρελή ομάδα τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν άθλιοι στην άμυνα εξαιτίας της έντασής τους, κάτι το οποίο περιορίσαμε σήμερα. Όλη η σειρά θα είναι έτσι. Η ομάδα που θα νικήσει θα είναι αυτή που θα είναι πιο δυνατή σωματικά και ψυχολογικά.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ομάδας. Όταν είναι σε καλή ημέρα και βρίσκει τα αγαπημένα του σημεία, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα».

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN