Γιασικεβίτσιους: Το «άρχισα να λέω many μαλ...ίες» του Σάρας

Newsroom
Σαρας
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντιμετώπισε... με αυτοσαρκασμό μια λανθασμένη του απάντηση σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε ρωτήθηκε στα ελληνικά για το αν πρέπει να διεξάγονται τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής την ίδια ώρα.

Πριν προλάβει ο operations manager της ΚΑΕ, Αντώνης Κατσίκης, να μεταφράσει την ερώτηση στα ελληνικά ο Σάρας θέλησε να απαντήσει από μόνος του νομίζοντας ότι έχει καταλάβει το ερώτημα που του είχε τεθεί. Άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ελλάδα από τη στιγμή που η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, οπότε λίγο-πολύ καταλαβαίνει και τα Ελληνικά.

Παρόλα αυτά νόμιζε ότι η ερώτηση είχε γίνει για τις ώρες των play off. Και όταν άρχισε να δίνει την απάντηση, τον διέκοψε για να τους μεταφράσει το ακριβές περιεχόμενο της ερώτησης. Ποια η απολαυστική αντίδραση του Γιασικεβίτσιους; «Άρχισα να λέω ένα σωρό μαλ...ίες» ενώ στη συνέχεια διατύπωσε την ακριβής απάντηση.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 16:04

«Όσο περνάς τις πίστες τόσο πιο δύσκολο γίνεται»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να παρατηρήσει κανείς. Ήταν ένα παιχνίδι play off. Εμείς είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, βελτιωθήκαμε σε ότι έχει να κάνει σε αυτό που παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ελέγχαμε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είχαμε τον έλεγχο και στην παράταση και θεωρώ πως έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ωστόσο δεν τα καταφέραμε».

Όσον αφορά την σειρά με τη Μονακό είπε: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουν συνεχή άνοδο. Είναι εδώ και καιρό η ίδια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή με φοβερή ποιότητα στο ρόστερ. Είναι το μέρος που θέλουμε να βρεθούμε και εμείς κάποια στιγμή. Έχουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, είναι μια ομάδα από τις κορυφαίες, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Είναι ο Τζέιμς, είναι ο Μοτεγιούνας, ο Μπράουν, αλλά είναι όπως τα video games,όσο περνάς τις πίστες τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Περιμένουμε όλο και δυσκολότερα παιχνίδια, όπως το σημερινό και όπως ανέφερα και πριν πρόκειται για παιχνίδι λεπτομερειών. Όλες οι λεπτομέρειες μετράνε, ένα καλάθι ένα φάουλ».

Για το αν πρέπει οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής να γίνονται ταυτόχρονα:«Όπως είδατε οι δυο ομάδες που δεν έπαιζαν για τίποτα σήμερα πήγαν στην παράταση. Σκεφτείτε κάποιος παίκτης να είχε τραυματιστεί είτε από εμάς είτε από τον Ολυμπιακό τι θα μου έλεγαν και τι θα μου φόρτωναν. Κάθε παιχνίδι είναι μάχη και αποδείχτηκε και σήμερα. Δεν έχω κάτι να πω η ιστορία έχει δείξει ότι όλες οι ομάδες παίζουν για τη νίκη. Εγώ είμαι προπονητής και μένω μόνο στα δικά μου θέματα»