Euroleague: Τα ζευγάρια και το bracket των play off

Παπανικολάου
Έγιναν γνωστά τα δύο από τα τέσσερα ζευγάρια των φετινών play off της Euroleague μετά την ολοκλήρωση και της 34ης αγωνιστικής.

Η κανονική περίοδος της Euroleague ανήκει στο παρελθόν και ήδη έγιναν γνωστά τα δύο από τα τέσσερα ζευγάρια των φετινών play off.

Μετά το 2015, ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί και πάλι με την Μπαρτσελόνα σε σειρά play off έχοντας το μειονέκτημα της έδρας, ενώ αντίστοιχα το δεύτερο ζευγάρι της postseason θα είναι αυτό μεταξύ της Μονακό και της Φενέρμπαχτσε.

Τα Play Off

  • Ρεάλ Μαδρίτης - Ηττημένος από Μακάμπι/Μπασκόνια Vs Νικητής Εφές-Βίρτους
  • Παναθηναϊκός - Νικητής από Μακάμπι/Μπασκόνια
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε
  • Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Το Play In της Euroleague

Δύο θέσεις έμειναν για να συμπληρωθεί το παζλ των φετινών play off και αυτές θα προκύψουν μέσα από το νεοσύστατο play in tournament. Η Euroleague βάδισε στα χνάρια του ΝΒΑ, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες που τερμάτισαν κάτω από την 8η θέση της κατάταξης.

Βέβαια οι ομάδες που τερμάτισαν στην 7η και στην 8η θέση της βαθμολογίας χάνουν την ευκαιρία (όπως ίσχυε έως και πέρυσι) για τα απευθείας play off μπαίνοντας σε διαδικασία «έξτρα» αγώνων, ενώ αντίθετα η 9η και η 10η ομάδα θα πάρουν αντιστοίχως δύο ευκαιρίες και μία ευκαιρία αντίστοιχα.

Όπερ και σημαίνει ότι ο νικητής που θα προκύψει αγώνα από το «ζευγάρι» 7-8 του play in θα πάρει αμέσως το εισιτήριο της postseason ενώ ο χαμένος θα παίξει με τον νικητή του 9-10 προκειμένου να προκύψει και ο 8ος που θα προκριθεί στα play off. Αντίθετα ο ηττημένος από το 9-10 αυτομάτως αποκλείεται από τη συνέχεια καθώς θα είναι ένα και μοναδικό «νοκ άουτ» παιχνίδι.

Συγκεκριμένα: Η Μακάμπι που τερμάτισε 7η θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια που πήρε την 8η θέση μετά τη νίκη της επί της Βίρτους. Ο νικητής από αυτό το play in θα είναι και ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα play off. Αντίστοιχα οι Ιταλοί βρέθηκαν στην 10η θέση και θα αγωνιστούν εκτός έδρας κόντρα στην Εφές, ένα ματς που θα κρίνει και τον αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης.

@Photo credits: INTIME