Αντετοκούνμπο στο Gazzetta: «Με την ενέργεια του ΟΑΚΑ δεν πιστεύω να έχει τύχη οποιαδήποτε ομάδα στα play off»

Αντετοκούνμπο στο Gazzetta: «Με την ενέργεια του ΟΑΚΑ δεν πιστεύω να έχει τύχη οποιαδήποτε ομάδα στα play off»

Αντετοκούνμπο
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποτέλεσε τον «x factor» του Παναθηναϊκού AKTOR απέναντι στην Άλμπα και μιλώντας στο Gazzetta μετά το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε στην «ενέργεια» του κόσμου αδιαφορώντας για την ομάδα που θα βρεθεί απέναντί τους στα play off της Euroleague.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Άλμπα.

Αν και ουραγός της βαθμολογίας, αν και η χειρότερη -κατά γενικά ομολογία και βάσει εμφανίσεων- ομάδα της Euroleague, αν και δεν είχε το παραμικρό κίνητρο στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να βάλει δύσκολα στους «πράσινους», να τους αγχώσει και να τους ανησυχήσει αναφορικά με την κατάκτηση της 2ης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας. Μπορεί να υπήρχε η αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κινδύνευε ωστόσο άπατες περίμεναν το ξέσπασμα.

Ουσιαστικά κάτι... έλειπε από τους «πράσινους». Μια «σπίθα». Ένα έναυσμα. Μια γερή ώθηση. Οι 18.000 φίλαθλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν από την εξέδρα αλλά μέσα στο παρκέ έπρεπε να εμφανιστεί ο Κώστας Αντετοκούνμπο προκειμένου να προσφέρει «αυτό το κάτι» που είχαν ανάγκη οι «πράσινοι» για να διώξουν το άγχος και να στήσουν... πάρτι εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ο Έλληνας σέντερ έβγαλε περίσσια ενέργεια, μοίραζε τις τάπες σαν τα... στραγάλια και ήταν εκείνος που σήκωσε ακόμα περισσότερο το ΟΑΚΑ στο πόδι για την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Στα 11:54 που βρέθηκε στο παρκέ είχε 9 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ και 4 μπλοκ. Το πιο σημαντικό στατιστικό; Το +/- της παρουσίας του στο παρκέ, έχοντας οι «πράσινοι» +14 πόντους με τον Αντετοκούνμπο στην πεντάδα. Το δεύτερο καλύτερο μετά το +18 του Κώστα Σλούκα.

«Θέλω να βγάζω ενέργεια και να κυνηγάω τις τάπες»

«Όταν μπαίνω στο παρκέ το μόνο που σκέφτομαι είναι να δώσω τα πάντα. Τον καλύτερό μου εαυτό. Να παίξω στο 100% και να δώσω όλη την ενέργεια που έχω μέσα. Τώρα αν και εφόσον μπουν ή δεν μπουν κάποια σουτ, είναι κάτι που δεν το ξέρω. Πάντως θα είμαι χαρούμενος καθώς θα γνωρίζω ότι θα έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Και θα είμαι ευχαριστημένος» ήταν τα πρώτο λόγια του 26χρονου σέντερ, ο οποίος δεν είχε απάντηση αναφορικά με το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα στο κατάλληλο σημείο και με το κατάλληλο timing για την τάπα:

«Πραγματικά δεν ξέρω πώς συμβαίνει, με βοηθάνε πολύ οι συμπαίκτες μου. Εγώ από τη πλευρά μου προσπαθώ να καλύψω την άμυνα, βγάζοντας ενέργεια και κυνηγώντας τα μπλοκ. Από εκεί και πέρα ελπίζω κάθε μέρα να βελτιώνομαι και να παρουσιάζομαι καλύτερος στο παρκέ» σχολίασε ο Κώστας Αντετοκούνμπο ο οποίος γέλασε όταν του είπαμε ότι τα αδέρφια του ενδεχομένως να αναζητούν τα highlights του για να τα «ποστάρουν» στα social media: «Αν τα βρουν θα τα ανεβάσουν (γέλια)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας έχει ανοίξει η όρεξη»

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο παρκέ. Ίσως η πίεση του αποτελέσματος να μην «έλυνε» τα χέρια και τα πόδια των παικτών ωστόσο ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν σίγουρος ότι το ματς θα έπαιρνε τη μορφή που... έπρεπε για λογαριασμό της ομάδας του:

«Δεν θα πω ότι φοβήθηκα όπως πήγαινε. το ματς. Ήμασταν λίγο υπνωτισμένοι έως και κοιμισμένοι. Όμως ήξερα ότι θα καταφέρουμε. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα κερδίζαμε. Ειδικά είδαμε τι έγινε στο 4ο δεκάλεπτο. Με τη βοήθεια και την ενέργεια του κόσμου που μας βοήθησε πάρα πολύ, πήραμε και την ώθηση ώστε να φτάσουμε στη νίκη που τόσο πολύ τη θέλαμε» ήταν η ατάκα του, ενώ δεν έκρυψε ότι... τρώγοντας έρχεται και η όρεξη.

«Ναι, έχει ανοίξει η όρεξή μας. Μπροστά μας ωστόσο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το οποίο και πρέπει να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα ωστόσο είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι να κερδίσουμε τον γύρο των play off και να πάρουμε τη πρόκριση για το Final Four. Αυτό το ματς θα μας βοηθήσει πολύ ώστε να φτάσουμε στον πρωταρχικό μας στόχο» κατέληξε ο παίκτης του «τριφυλλιού»

«Δεν σκεφτόμαστε το τρόπαιο παρά μόνο το επόμενο ματς»

Όσο για το ντέρμπι της Δευτέρας (15/4, 20:15) στο ΟΑΚΑ; «Δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του ντέρμπι, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όταν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, αμέσως θα κοιτάξουμε το επόμενο. Οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα, αν και όπως σου είπα φυσικά και θέλουμε να το κερδίσουμε. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς καθώς μπορεί να κινδυνεύσει το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει ότι θα το αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ σοβαρά» είπε ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός για το αν συζητείται η λέξη «τρόπαιο Euroleague» εντός των αποδυτηρίων.

«Όχι, ούτε σκεφτόμαστε ούτε συζητάμε κάτι για το τρόπαιο. Πάντα κοιτάζουμε το επόμενο ματς και καθόλου παραπέρα. Δεν κάνουμε παραπάνω βήματα. Συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και βήμα-βήμα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, και σε ερώτηση για το ποια από τις τις τρεις ομάδες θα προτιμούσε να βρει στα play off μεταξύ των Μακάμπι, Βίρτους και Μπασκόνια, είπε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά δεν ξέρω, όποια ομάδα και αν αντιμετωπίσουμε στα play off, μέσα στο ΟΑΚΑ, με αυτήν την ενέργεια και το πάθος του κόσμου, δεν πιστεύω να έχει τύχη.»

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Βαγγέλης Στόλης