EuroLeague: «Κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας, οι πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε οριστικά την κανονική περίοδο της EuroLeague στη 2η θέση και περιμένει να μάθει αντίπαλο στα play off μέσω της διαδικασίας των play in. Ο Ολυμπιακός παίζει με Μπαρτσελόνα ή Μονακό, έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Μονακό και Παναθηναϊκός έκαναν τις αναμενόμενες νίκες απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου και έτσι «κλείδωσαν» οριστικά το πλεονέκτημα έδρας της EuroLeague. Με τους «πράσινους» να τερματίζουν οριστικά στη 2η θέση και να περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους από τα play in.

Την ίδια ώρα που και η Μονακό αναμένει για τον δικό της αντίπαλο, ο οποίος θα προκύψει από το παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Φενέρμπαχτσε. Στο ΣΕΦ, δηλαδή, το βράδυ της Παρασκευής (12/4 - 21:15, Live στο Gazzetta) θα μάθουμε οριστικά τα δύο πρώτα ζευγάρια των play off.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Θυμίζουμε πως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φενέρμπαχτσε είχαν «κλειδώσει» την είσοδό τους στην εξάδα και περίμεναν μήπως βρουν μια θέση στο πλεονέκτημα. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και πλέον τα σενάρια για τους αντιπάλους τους είναι απλά.

Με τη Μονακό στην 3η θέση και την Μπαρτσελόνα στην 4η, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε παίζουν για να διαλέξουν αντίπαλο. Ο νικητής θα τερματίσει 5ος και με αυτόν τον τρόπο θα παίξει play off απέναντι στην Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, την ώρα που ο ηττημένος θα βρει απέναντί του τη Μονακό, με τη σειρά να έχει αφετηρία στο Μόντε Κάρλο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές ημέρες ακόμα ώστε να μάθουν ποιος θα είναι ο αντίπαλος που θα έρθει στο ΟΑΚΑ να παίξει με μειονέκτημα έδρας στα play off. Αυτό διότι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού προκύπτει από το play in και συγκεκριμένα από τον νικητή του ζευγαριού 7-8.

Δηλαδή μεταξύ της Μακάμπι και της Βίρτους ή της Μπασκόνια. Οι Ιταλοί υποδέχονται τους Βάσκους για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, το βράδυ της Παρασκευής (12/4 - 21:30), με τον νικητή να τερματίζει στην 8η θέση και τον ηττημένο να πέφτει 10ος.

Κάτι που σημαίνει πως ο νικητής θα παίξει απέναντι στη Μακάμπι (στο Βελιγράδι) και όποιος επικρατήσει σε αυτό το ζευγάρωμα θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Από την άλλη ο ηττημένος, θα έχει δεύτερη ευκαιρία με τον νικητή του ζευγαριού στο 9-10 και με αυτόν τον τρόπο θα προκύψει ο αντίπαλος της Ρεάλ.

@Photo credits: eurokinissi