Γκραντ: «Στόχος η κατάκτηση της Euroleague»

Γκραντ: «Στόχος η κατάκτηση της Euroleague»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Τζέριαν Γκραντ.
Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν ξεκάθαρος ως προς στόχο του Παναθηναϊκού ενώ αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τους οπαδούς και τον προπονητή.

Ο Τζέριαν Γκραντ από τη στιγμή που εντάχθηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού AKTOR, αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες στο ρόστερ του Εργκίν Αταμάν, έχοντας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το «τριφύλλι» στη φετινή του πορεία με μέσο όρο από 9,2 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ σε 29:16 λεπτά εντός παρκέ.

Ο 31χρονος Αμερικάνος γκαρντ των «πρασίνων», σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο basketinside, μίλησε μεταξύ άλλων για τον φετινό στόχο της ομάδας, τη σχέση με τους οπαδούς και τον προπονητή αλλά και για τον Ετόρε Μεσίνα.

«Η σχέση με τους οπαδούς είναι απίστευτη, είναι τρομεροί»

«Η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για εμένα. Είναι ο λόγος που ξεκίνησα το μπάσκετ και ο λόγος που παίζω σήμερα.

Ήταν σπουδαία εμπειρία το να παίζω στο NBA 4-5 χρόνια. Δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να το καταφέρουν αυτό. Προφανώς θα μπορούσα να είχα ξάνει κάποια πράγματα διαφορετικά και να είχα μία πιο πετυχημένη καριέρα, αλά ήταν σπουδαία έτσι και αλλιώς.

Είναι τρομερή η σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε δεύτεροι στην Euroleague αυτή τη στιγμή, μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε.

Η σχέση μου με τον Εργκίν Αταμάν είναι καλή. Μας λέει τι πρέπει να κάνουμε και εμείς το κάνουμε.

Η σχέση με τους οπαδούς είναι απίστευτη, είναι τρομεροί, από τους καλύτερους που έχω συναντήσει και έχω υπάρξει μέρος τους. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ.

Σίγουρα ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κερδίσει την Euroleague. Αυτός είναι ο βασικός στόχος στον οποίο είμαι συγκεντρωμένος.

Βεβαίως μου αρέσει να με θεωρούν έναν από τους καλύτερος αμυντικούς στην Ευρώπη. Σε κάθε πρωτάθλημα, μπορείς να είσαι ο κορυφαίος σε κάτι. Είναι πολύ καλό.

Εδώ υπάρχουν αρκετοί σπουδαίοι γκαρντ. Άτομα σαν τον Σέιν Λάρκιν και τον Μάκι Τζέιμς είναι δύο από τους πιο δύσκολους στο να τους μαρκάρεις.

Η χρονιά στην Αρμάνι Μιλάνο ήταν η πρώτη μου στην Euroleague. Προφανώς το να παίζεις για τον Ετόρε Μεσίνα δεν είναι εύκολο αλλά είναι καλός άνθρωπος.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Μεσίνα και τον Αταμάν. Ο κόουτς Αταμάν σου δίνει περισσότερη ελευθερία. Αυτό πιστεύω είναι που με βοηθάει πολύ όπως και πολλούς ακόμα γκαρντ στο να παίξουν καλά».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν βλέπει τον εαυτό του στο κοντινό μέλλον ακόμη στον Παναθηναϊκό απάντησε: «Ναι, λογικά θα δούμε».

@Photo credits: INTIME