Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Γουόκαπ, δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση λόγω τραυματισμού»

Γιώργος Μπαρτζώκας
Στην άμυνα των παικτών του στην 4η περίοδο και ειδικότερα σε αυτήν των Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τεράστιο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε μετά το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague, στεκόμενος στην άμυνα των παικτών του αλλά και στην ένταση που έδωσαν Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος.

Οι δύο γκαρντ του Ολυμπιακού τραυματίες όλο αυτό το διάστημα, δεν έκαναν προπόνηση αλλά κατάφεραν να πιέσουν ασταμάτητα στην 4η περίοδο για να οδηγήσουν στην ανατροπή.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω πως η ατμόσφαιρα εδώ είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πέρυσι είχα covid και δεν είχα έρθει στο μεταξύ μας παιχνίδι με την Παρτιζάν. Τώρα είχα την ευκαιρία να καταλάβω βλέποντάς το από κοντά, πόσο πουσάρουν την ομάδα τους οι φίλαθλοι. Λόγω αυτού θεωρώ πως ήμασταν νευρική στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Χάσαμε πολλά ανοικτά σουτ, είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε στο transition τέσσερις εναντίον ενός, τρεις εναντίον ενός, αλλά κάναμε λάθη. Ήμασταν πίσω στο σκορ για περισσότερο από τριάντα λεπτά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε, το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 28-10 και αυτό ήταν καθοριστικό. Όλα ξεκίνησαν από την καταπληκτική μας άμυνα που τρεις παίκτες οι Παπανικολάου, Γουόκαπ και Γκος έδωσαν στην ομάδα. Αμύνθηκαν και περιόρισαν τους επικίνδυνους γκαρντ της Παρτιζάν. Φυσικά ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Πρέπει, όμως, να πω πως οι Γκος και Γουόκαπ σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Το ότι έδωσαν για είκοσι λεπτά αυτή την ένταση ήταν καθοριστικό. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Μπροστά μας έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν και να μπούμε στα πλέι οφ με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Καλή τύχη στον Ζέλικο και την Παρτιζάν».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Έχει έρθει η ώρα για εκείνον να επιστρέψει. Έχει ξεκινήσει ατομικές και συμμετέχει και σε κάποια πέντε εναντίον πέντε. Θα παίξει με επαφές πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα και θα χρειαστεί άλλες περίπου επτά μέρες για να επιστρέψει σε κατάσταση EuroLeague. Ελπίζουμε πως θα τον έχουμε στα πλέι οφ. Όσον αφορά στον Φιλίπ. Έχει οστικό οίδημα, δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά θα χρειαστεί άλλες περίπου πέντε-δέκα μέρες για να επιστρέψει»

@Photo credits: eurokinissi