Πίτερς στο Gazzetta: «Να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση, ανυπομονώ να παίξουμε στη Σερβία»

Πίτερς στο Gazzetta: «Να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση, ανυπομονώ να παίξουμε στη Σερβία»

Πίτερς στο Gazzetta
Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στο Gazzetta μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα έδρας αλλά και στις δοκιμασίες των «ερυθρολεύκων» στη Σερβία.

Ο Ολυμπιακός είδε τη Βιλερμπάν να τον απειλεί για τα καλά. Και χρειάστηκε να κάνει ένα σερί στο τελευταίο πεντάλεπτο για να αποφύγει τη... ζημιά στο ΣΕΦ. Διάστημα που ο Άλεκ Πίτερς για άλλη μια φορά βρέθηκε στο προσκήνιο, βάζοντας το δικό του επιθετικό λιθαράκι.

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε με 17 πόντους την αναμέτρηση, με τις λύσεις που έδωσε στο φινάλε. «Ήμασταν απογοητευμένοι σίγουρα μετά το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά αυτό είναι το όμορφο σε αυτήν τη διοργάνωση. Το επόμενο παιχνίδι είναι στη... γωνία και έτσι έγινε για εμάς. Δεν είχαμε το καλύτερό μας παιχνίδι στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, αλλά βρήκαμε τον εαυτό μας την κατάλληλη στιγμή και το τελειώσαμε» ανέφερε ο Πίτερς στο Gazzetta, σχετικά με την εικόνα του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Εφές.

Η 3η περίοδος του Ολυμπιακού

Μετά την ήττα στην Τουρκία, είδαμε αναλυτικά τα όσα κάνει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Πίτερς στην 3η περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά με τη Βιλερμπάν, αλλά το ζήτημα δεν ήταν άγχος.

«Δε θα το έλεγα άγχος, θα έλεγα ότι ήμασταν σε τόσα παιχνίδια κλειστά. Έπρεπε να βρούμε ενέργεια, κάτι να μας κρατήσει και το καταφέρουμε για να τελειώσουμε το ματς», σχολίασε ο Πίτερς συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος.

«Συνήθως είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην 3η περίοδο. Δεν το είχαμε σήμερα και απογοητεύσαμε λίγο τους εαυτούς μας μετά το ημίχρονο. Αλλά έτσι είναι, κάποιες φορές δεν παίζεις καλά αλλά βρίσκεις τρόπο να τελειώσεις το παιχνίδι».

Τα play off της EuroLeague και η Σερβία

Ο Ολυμπιακός μετράει 19 νίκες σε 31 αγωνιστικές. Αριθμό που σχολίασε και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνάρτηση με τους τραυματισμούς. Ο Πίτερς από τη δική του πλευρά δε θεωρεί πως το πλεονέκτημα έδρας αποτελεί... αυτοσκοπό, έχοντας εμπιστοσύνη στην ομάδα.

«Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για θέμα πλεονεκτήματος. Το ζήτημα είναι να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Αν αυτό είναι μέσα στην τετράδα, τότε τέλεια. Αν πάλι όχι κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Μετά ας έρθουν τα play off, είναι η καλύτερη εποχή της σεζόν».

1

Αυτό όμως το κομμάτι περνάει μέσω Βελιγραδίου για τους «ερυθρολεύκους». Πρώτα Παρτίζαν και μετά Ερυθρός Αστέρας, σε παιχνίδια που θα ξεκαθαρίσουν τι διεκδικούν οι Πειραιώτες πριν την τελευταία αγωνιστική με τη Φενέρμπαχτσε.

Σε έδρες «καυτές», που όμως δεν κρύβουν μυστικά, για να χρειαστούν... ιδιαίτερα από Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ.

«Έχουμε παίξει εκεί όλοι στο παρελθόν, οπότε είμαστε έμπειροι και το έχουμε δει. Ανυπομονώ να παίξουμε εκεί, αφού μιλάμε για μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες. Όλοι θέλουμε να παίξουμε εκεί».

@Photo credits: eurokinissi