Παρτίζαν-Ρεάλ 76-88: Ο Super Mario σφράγισε την κορυφή

Ο Καμίνσκι
Η Ρεάλ Μαδρίτης (25-6) έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Παρτίζαν (14-17) στο Βελιγράδι καθώς έχοντας κορυφαίο τον Μάριο Χεζόνια επικράτησε με 76-88, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την 1η θέση στην κανονική διάρκεια και αφήνοντας την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παλέψει με τα... κύματα για μια θέση στα Play In της Euroleague.

Η ισπανική ομάδα ήταν απολαυστική στο δεύτερο ημίχρονο μετατρέποντας μια... σκυλομαχία σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Μάριο Χεζόνια έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στην 3η περίοδο κι όταν βρήκε τους συμπαραστάτες που έψαξε η διαφορά πήγε σε υψηλά επίπεδα. Η δε Παρτίζαν τα περίμενε όλα από τους Καμίνσκι, Αβράμοβιτς καθώς ο Κέβιν Πάντερ ήταν απελπιστικά άστοχος. Κι έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμένει στα σχοινιά σε ότι αφορά την είσοδό της στα Play In καθώς αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τις Εφές, Βαλένθια και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα έχει χαρακτήρα τελικού.

Ο αγώνας

Νευρικότητα, κακές επιθέσεις κι ένας… μπασκετικός αχταρμάς εξελίχθηκε στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα όπου Παρτίζαν και Ρεάλ σούταραν με πενιχρά ποσοστά ευστοχίας φτάνοντας μαζί στα 2/25 σουτ! Κι έτσι δεν μπήκαν περισσότεροι από έντεκα πόντους (5-6). Το τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου ήταν κάπως καλύτερο και τελικώς αυτή έκλεισε με buzzer beater του Μάριο Χεζόνια (13-13).

Ο Φρανκ Καμίνσκι ανέλαβε την πλειοψηφία των επιθέσεων της Παρτίζαν στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου στη διάρκεια του οποίου οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο (23-21). Δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Νάναλι, Χεζόνια (28-26, 17’) μάλλον αποτέλεσαν τις… εξαιρέσεις στους κανόνες του αγώνα καθώς οι δύο ομάδες είχαν 5/25 μακρινά σουτ! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μικρό προβάδισμα της Ρεάλ (31-33) και το τέταρτο άστοχο τρίπόντο του Κέβιν Πάντερ (3π.).

Στην ανάπαυλα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε στην έλλειψη αυτοπεποίθησης των παικτών του η οποία αποτυπώθηκε και στην κάκιστη επίδοση των 2/15 μακρινών σουτ και ο Αλέκσα Αβράμοβιτς τον άκουσε ευστοχώντας στην πρώτη προσπάθεια του δεύτερου μέρους. Η δε Ρεάλ επένδυσε στην επιστροφή του Φακούντο Καμπάτσο (σ. σ. έκανε νωρίς δύο φάουλ στο πρώτο μέρος γι' αυτό δεν έπαιξε περισσότερα από τέσσερα λεπτά) για περισσότερες δημιουργίες.

Η Παρτίζαν βρήκε διαδοχικά μακρινά σουτ με τον Καμίνσκι όχι όμως και τον τρόπο να σταματήσει τον Χεζόνια (46-45, 24') ο οποίος σημείωσε οκτώ σερί πόντους. Οι γηπεδούχοι είχαν 4/6 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά η Ρεάλ σούταρε καλύτερα (5/7) και άρχισε να χτίζει διαφορά από τη στιγμή που ο Χεζόνια βρήκε συμπαραστάτες στο σκοράρισμα. Κι έτσι οι Μαδριλένοι έχτισαν διαφορά 14 πόντων (54-68) με επιμέρους σκορ 8-23 στα τελευταία έξι λεπτά της 3ης περιόδου και 35 συνολικά!

Η διαφορά πήγε στο +17 (56-73) έπειτα από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο καθώς η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στη δε απόπειρα επιστροφής της Παρτίζαν (63-75, 35') ένα κρεμασμένο σουτ του Γκάμπιελ Ντεκ και δύο εύστοχες βολές του ίδιου παίκτη επανέφεραν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Πάντερ σημείωσε διαδοχικούς πόντους επί της ουσίας όμως όλα είχαν κριθεί

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο μισό της 3ης περιόδου όπου η Ρεάλ έκανε επιμέρους σκορ 23-8, πάτησε σε διαφορά 14 πόντων κι έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό του αγώνα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μάριο Χεζόνια έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, αυτός εξάλλου έκανε και τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Φακούντο Καμπάτσο δεν έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μαζί με τους Γιαμπουσέλι και ο Πουαγιέ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Φρανκ Καμίνσκι έκανε συγκλονιστική προσπάθεια, θετική η παρουσία και του Αβράμοβιτς.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡA: Ο Κέβιν Πάντερ δεν ήταν στο γήπεδο μέχρι το 34' και στο τέλος όπου όλα είχαν κριθεί έβαλε διαδοχικούς πόντους. Μετριότατοι έως απαρατήρητοι πέρασαν οι Ντόζιερ, Πονίτκα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εντυπωσιακή βελτίωση της Ρεάλ στο μακρινό σουτ μάλλον μπαίνει σε δεύτερο πλάνο μπροστά στην εξαιρετική αναλογία ασίστ-λαθών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ επιβλήθηκε στη Μαδρίτη με 91-75

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Παρτίζαν θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και η Ρεάλ τον Ερυθρό Αστέρα

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 31-33, 54-68, 76-88