Ολυμπιακός: Ο Πίτερς της 3ης περιόδου εμφανίστηκε και στην Κωνσταντινούπολη

Ολυμπιακός: Ο Πίτερς της 3ης περιόδου εμφανίστηκε και στην Κωνσταντινούπολη

Πίτερς
Ο Άλεκ Πίτερς πραγματοποίησε άλλη μια γεμάτη επιθετική εμφάνιση κόντρα στην Εφές, βρίσκοντας ρυθμό στην 3η περίοδο και το Gazzetta στέκεται με τη βοήθεια του Hudlinstat σε όσα κάνει ο Αμερικανός στο συγκεκριμένο χρονικά διάστημα τη φετινή EuroLeague.

Η Εφές έμοιαζε για ένα ολόκληρο βράδυ να σουτάρει τρίποντα στον Βόσπορο και η ευστοχία με τα 14/27 ανάγκασε τον Ολυμπιακό να υποταχθεί, βλέποντας το σερί του να τελειώνει. Με τον Άλεκ Πίτερς ωστόσο να είναι αυτός που πρωτοστάτησε επιθετικά, φτάνοντας τους 19 πόντους με 3/4 τρίποντα.

Ο Αμερικανός απέδειξε για άλλη μια φορά πως αποτελεί... λεφτά στην τράπεζα όσον αφορά το μακρινό του σουτ, παίζοντας μάλιστα για 30 λεπτά, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό μετά την έλευση του Πετρούσεφ. Ο Σέρβος δεν ήταν καλός και έτσι ο Πίτερς δούλεψε... υπερωρία στην Κωνσταντινούπολη.

Η 3η περίοδος Ολυμπιακού και Πίτερς

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να τρέξουν ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών στην EuroLeague το τελευταίο διάστημα, κάτι που τους έβαλε για τα καλά στη συζήτηση για το πλεονέκτημα έδρας, που δεν ξεγράφεται ακόμα και μετά την ήττα από την Εφές.

Ο Ολυμπιακός σε όλο αυτό το διάστημα κάνει τα παιχνίδια να φαίνονται πιο εύκολα μέσω της 3ης περιόδου. Χρονικό σημείο που ο Γιώργος Μπαρτζώκας επαναφέρει τη βασική του πεντάδα, με τον Ολυμπιακό να καταθέτει την απαιτούμενη ένταση στο παρκέ και να επικρατεί των αντιπάλων του. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία παιχνίδια έτρεχαν ένα σερί 9-0 στις νικηφόρες τρίτες περιόδους με επιμέρους σκορ 211-121 και τελευταία ομάδα που τους κέρδισε στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο την Μπασκόνια.

Σε αυτό φυσικά συμμετέχει εν πολλοίς και ο Πίτερς, που προσπάθησε να γίνει ο... πολιορκητικός κροιός του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός σκόραρε 10 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο με την Εφές και έδωσε επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, για να πλησιάσει μέχρι και στον πόντο μετά από ένα καλάθι του Κάνααν.

Η 3η περίοδος ήταν και το μοναδικό τεταρτημόριο που κέρδισε στο μπρα ντε φερ ο Ολυμπιακός, με τον Πίτερς να βρίσκει όλες τις καταστάσεις που του αρέσουν. Δηλαδή ένα καλάθι στο transition και δύο καθαρές catch n' shoot εκτελέσεις από τη γωνία, μετά από καλή κυκλοφορία. Σε ένα παιχνίδι που αυτήν τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης της EuroLeague με 1.2/2.1 προσπάθειες ανά παιχνίδι και το υψηλότερο ποσοστό (58.1%).

Οι εκτελέσεις του Πίτερς με την Εφές

  • Catch n' shoot: 9 πόντοι/3 κατοχές
  • Τρανζίσιον: 2 πόντοι/3 κατοχές
  • Κοψίματα: 2 πόντοι/2 κατοχές
  • Πίσω από σκριν: 4 πόντοι/2 κατοχές
  • Pick n' pop: 2 πόντοι/2 κατοχές

Το... φαινόμενο Άλεκ Πίτερς

Η ευστοχία αυτήν του Πίτερς, βέβαια, μόνο πρωτοφανής δεν ήταν στην Τουρκία. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει συγκεκριμένη χρησιμοποίηση από τον Μπαρτζώκα, παίζοντας δεδομένα σε πρώτη και τρίτη περίοδο, με τον ερχομό του Πετρούσεφ να του παίρνει μερικές φορές το φορτίο από την 4η.

Ωστόσο ο Πίτερς μπαίνει πάντοτε... ζεστός στο δεύτερο μέρος των παιχνιδιών, έχοντας και πολύ καλά ποσοστά από την περίμετρο. Σε όλα τα τρίτα δεκάλεπτα που πάτησε παρκέ ο Πίτερς, μετράει 22/38 (57.8%) και ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται απεγνωσμένα, ειδικότερα στις αποστολές των Πειραιωτών μακριά από το ΣΕΦ, μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου.

shot chart
Το shot chart του Άλεκ Πίτερς στις τρίτες περιόδους

@Photo credits: eurokinissi