Μπαρτζώκας: «Σαν τελικός το ματς με την Εφές»

Μπαρτζώκας: «Σαν τελικός το ματς με την Εφές»

Newsroom
Μπαρτζώκας
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη όπου το βράδυ της Τρίτης (19/3, 19:30) θα φιλοξενηθεί από την Αναντολού Εφές, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλάει γι' αυτό το κρίσιμο παιχνίδι.

Όπως έγινε γνωστό ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νάζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Πόλη.

Αντίθετα κανονικά θα δώσουν το «παρών», τόσο ο Τόμας Γουόκαπ, όσο και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, οι οποίοι είχαν απουσιάσει από το τελευταίο ματς κόντρα στην Καρδίτσα. Φυσικά σταθερά εκτός είναι ο μόνιμος τραυματίας, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Για εμάς δεν υπάρχουν διακοπές. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς. Κατά τα γνώμη μου για την Εφές το ματς είναι σαν τελικός, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την είσοδό της στα play in. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ με ταλέντο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σκοράρει μέσο όρο 107 πόντους στο γήπεδό της. Είναι προφανές πως εκτός από τα βασικά θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά για να κερδίσουμε» ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής.

Σε για το αν το βάρος θα «πέσει» στην άμυνα, ή θα είναι μοιρασμένο στις δύο πλευρές του γηπέδου, απάντησε: «Έχει σχέση και με το πως θα εκτελέσεις στην επίθεση. Αν ανοίξεις πολύ τον ρυθμό θα πρέπει να εκτελέσεις μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Η Εφές εκτελεί στα πρώτα δώδεκα δευτερόλεπτα και εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό».

Όσο για το αν μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού «επουλώθηκαν» πληγές που ως εκείνο το ματς τον απασχολούσαν; «Όχι απολύτως γιατί ο Γουόκαπ ταλαιπώρησε το πόδι του παίζοντας σε αυτό το παιχνίδι. Έκανε μισή προπόνηση σήμερα. Γενικά επειδή είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια χρειάζεται μια συντήρηση κατά κάποιο τρόπο».

@Photo credits: eurokinissi