Ματέο: «Σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100, η ανησυχία μου είναι στο μηδέν»

Ματέο: «Σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100, η ανησυχία μου είναι στο μηδέν»

Τσους Ματέο
Ο Τσους Ματέο θεωρεί φυσιολογικές τις ήττες της Ρεάλ Μαδρίτης στην EuroLeague και τονίζει πως η ομάδα του βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο σχετικά με τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί.

Αρμάνι, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε. Οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της Ρεάλ στην EuroLeague έφεραν ισάριθμες ήττες, με τις δύο πιο πρόσφατες μάλιστα στη Μαδρίτη. Κάτι που έφερε ένα κλίμα... ανησυχίας το οποίο έφτασε μέχρι και το πρόσωπο του Τσους Ματέο, όπως έγραψαν τα ισπανικά δημοσιεύματα.

Ωστόσο ο προπονητής των Μαδριλένων δεν ανησυχεί ούτε για τη θέση του αλλά κυρίως για την κατάσταση της Ρεάλ, την οποία βρίσκει λογική. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βγήκε νικήτρια με 80-78 απέναντι στην Τενερίφη και ο Ματέο αναφέρθηκε στη φρεσκάδα που καλείται να βρει η ομάδα του.

Οι δηλώσεις του Τσους Ματέο για την κατάσταση της Ρεάλ

«Αν μου έλεγαν ότι θα βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση, θα το... έπαιρνα, ακόμα και αν σήμαινε να χάσουμε τρία παιχνίδια στη σειρά στην EuroLeague. Επειδή αυτό δηλώνει την πολύ καλή δουλειά που έχουμε κάνει ως ομάδα.

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν φανταστικό. Και αν ακόμα μου έλεγαν ότι θα πάρουμε το Super Cup και το Copa Del Rey, θα το κρατούσα ακόμα περισσότερο. Έχουμε κερδίσει ήδη δύο τίτλους και είμαστε πρώτοι σε πρωτάθλημα και EuroLeague. Από τις 18 ομάδες στην EuroLeague είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να την κερδίσουμε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Γνωρίζω τον "σφυγμό" της ομάδας καλά. Κατά τη διάρκεια των "παραθύρων" της FIBA οκτώ από τους παίκτες μας έφυγαν, δύο από αυτούς έκαναν υπερατλαντικό ταξίδι. Όλα αυτά είναι νορμάλ, υπάρχει... υπερφόρτωση σε παιχνίδια και χιλιόμετρα. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τη φρεσκάδα μας. Υπό αυτές τις συνθήκες σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100, η ανησυχία μου είναι στο μηδέν!».

@Photo credits: INTIME