Παναθηναϊκός; Ο κομβικός Χουάντσο του +20 και οι 55 πόντοι των Σλούκα-Γκραντ

Παναθηναϊκός; Ο κομβικός Χουάντσο του +20 και οι 55 πόντοι των Σλούκα-Γκραντ

Σλούκας
Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl Instat στέκεται στην «αθόρυβη» δουλειά του αποτελεσματικού Ερνανγκόμεθ, όπως επίσης και στην προσφορά των Σλουκα, Γκραντ οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τους 55 από τους 85 πόντους του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βιλερμπάν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν έπαιξε καλά και δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Βιλερμπάν. Αυτό αποτυπώθηκε, τόσο από το σκορ και το οριακό +2 των «πρασίνων», όσο και από το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα έβρισκε σχετικά εύκολα τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι.

Ο Εργκίν Αταμάν ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα δοκιμάζοντας πεντάδες, με διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικές θέσεις. Το πιο αποτελεσματικό ωστόσο σχήμα του Τούρκου προπονητή ήταν αυτό με Γκραντ, Σλούκα, Ναν στην περιφερειακή τριάδα και τους Ερνανγκόμεθ-Λεσόρ στην front line έχοντας πάρει +7 πόντους προβάδισμα με 19 πόντους σε 12 κατοχές και σωστές «εκτελέσεις» (1/2 δίποντα, 5/9 τρίποντα) στην τελευταία περίοδο. Δηλαδή το διάστημα που η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ο «αθόρυβος» Χουάντσο

Από την εν λόγω πεντάδα, ο Ισπανός φόργουορντ ήταν εκείνος που αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί και εκείνον που έκανε την «αθόρυβη» δουλειά στα 20:54 που έμεινε στο παρκέ. Μπορεί επιθετικά να πήρε όλες και όλες τέσσερις προσπάθειες, αλλά ήταν ο παίκτης που «έδεσε» την άμυνα. Δύο είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία για την παρουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Το πρώτο ότι είχε το μεγαλύτερο +/- από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του με +20 πόντους του Παναθηναϊκού και το δεύτερο ότι ήταν μέλος των έξι πιο αποτελεσματικών πεντάδων! Εκτός από αυτήν με Γκραντ, Σλούκα, Ναν, Λεσόρ που αναφέραμε, είχε +5 με Ναν, Σλούκα, Γκριγκόνις, Λεσόρ, +3 με Γκραντ, Σλούκα, Γκριγκόνις, Λεσόρ, +3 με Γκραντ, Σλούκα, Γκριγκόνις, Μήτογλου, +3 με Σλούκα, Παπαπέτρου, Γκριγκόνις, Μήτογλου και +3 με Σλούκα, Παπαπέτρου, Γκριγκόνις, Λεσόρ,

Κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις πεντάδες είναι και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος μαζί με τον Χουάντσο έφεραν, καθένας με τον δικό του τρόπο, τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος. Επίσης ο Ισπανός φόργουορντ έκανε «constested» όλα τα σουτ των παικτών της Βιλερμπάν, ενώ μοίρασε και δύο εντυπωσιακές τάπες, δείγμα και της αμυντικής του συνεισφοράς στο συγκεκριμένο ματς. Να σημειωθεί ότι ο Αταμάν τον χρησιμοποίησε μόνο στο «τέσσερα» και όχι στο «τρία» όπως είχε κάνει άλλες φορές στο παρελθόν θέλοντας να «μικρύνει» το γήπεδο.

Οι 55 πόντοι από Γκραντ και Σλούκα

Εξαιρετικά δούλεψε το «δίδυμο» των Τζέριαν Γκραντ και Κώστα Σλούκα, οι οποίοι έκαναν την διαφορά στην περιφέρεια. Τόσο «εκτελεστικά» με τον Αμερικανό γκαρντ να πετυχαίνει 21 πόντους και να φτάνει σε προσωπικό ρεκόρ καριέρας στην Euroleague, όσο και δημιουργικά με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μοιράζει οκτώ ασίστ και να βάζει στην εξίσωση όλους τους συμπαίκτες του.

Αμφότεροι «πρωταγωνίστησαν» στους 55 από τους 85 πόντους των «πρασίνων», αριθμός ο οποίος δείχνει και την τρομερή συνεισφορά τους στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο αρχηγός των «πρασίνων» τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 8 ασίστ. Οι 8 τελικές πάσες του πρόσφεραν 19 πόντους στον Παναθηναϊκό, όπερ και σημαίνει ότι ήταν «υπεύθυνος» για συνολικά 33 πόντους της ομάδας του.

Αντίστοιχα ο Τζέριαν Γκραντ «έγραψε» 21 πόντους πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας, ενώ είχε και άλλους τέσσερις πόντους από τις δύο ασίστ που μοίρασε. Δηλαδή η δική του συνεισφορά στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού έφτασε στους 25 πόντους (οι 3 εκ των οποίων από ασίστ του Σλούκα) με αποτέλεσμα να έχουν μαζί με τον Σλούκα το 64.7% της επιθετικής παραγωγής του «τριφυλλιού» κόντρα στην Βιλερμπάν.

Το Shot Chart των Σλούκα και Γκραντ

Το Shot Chart του Παναθηναϊκού από τη «δημιουργία» των Σλούκα και Γκραντ