Γκονζάλες: «Με τόσα πολλά παιχνίδια δεν μπορεί μια ομάδα να βελτιωθεί» (vid)

.
Ο Ίσραελ Γκονζάλες σχολίασε την ήττα από τον Ολυμπιακό και παρέθεσε με επιχειρήματα τους λόγους που πρέπει να γίνονται λιγότερα ματς στην Ευρώπη.

Ο προπονητής της Άλμπα Βερολίνου ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: «Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ κακή άμυνα, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, τους επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολους στόχους και όταν δίνεις τη δυνατότητα σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να κάνει κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα. Παίξαμε κακή άμυνα, φαίνεται από τους 101 πόντους που δεχτήκαμε, είχαμε πολλές λάθος αποφάσεις. Δεν μπορώ να κρατήσω τίποτα από αυτό το ματς, πρέπει να δούμε πώς θα διορθώσουμε τα πολλά λάθη που κάνουμε και το γεγονός ότι τους επιτρέψαμε να έχουν τον έλεγχο του αγώνα».

Όσον αφορά το βεβαρημένο πρόγραμμα και τα παράπονα που εκφράζονται κατά καιρούς από τους προπονητές για τους συνεχόμενους αγώνες, είπε: «Αρκεί να δείτε τους τραυματισμούς. Όντως, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Εμείς είχαμε τρεις απουσίες, ο Ολυμπιακός είχε 3-4 απουσίες. Η Βαλένθια έχει και εκείνη πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι μερικές φορές το παρατραβάμε με τους παίκτες. Εγώ είμαι ένας προπονητής που του αρέσει η προπόνηση, που του αρέσει να βελτιώνει την ομάδα και τους παίκτες του αλλά όταν έχεις ένα ματς ανά δυο μέρες, αυτό είναι αδύνατο. Ακόμα και όταν δεν έχουμε διπλή αγωνιστική στη EuroLeague, εμείς έχουμε διπλές αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδύνατο να καταφέρουμε να μην τραυματιστούν παίκτες».

Και πρόσθεσε: «Το ΝΒΑ έχει καλύτερους παίκτες από τη EuroLeague, δίνουν περισσότερα παιχνίδια στη σειρά αλλά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν περισσότερους παίκτες. Το προϊόν είναι διαφορετικό ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Εδώ ο κόσμος του αρέσει να βλέπει παιχνίδι τακτικής. Κάθε παιχνίδι μετράει. Όταν εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε τόσο πολύ, δεν υπάρχει τακτική. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται λιγότερα ματς ώστε να υπάρχει αυτό που πραγματικά είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ, περισσότερη τακτική.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ