Κάτας: «Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι»

Newsroom
Κάτας
Ο Όντεντ Κάτας εξήγησε ότι εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να επιβληθεί κάποια ομάδα του Ολυμπιακού χωρίς να κάνει το τέλειο ματς, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το ματς, ο προπονητής της Μακάμπι είπε: «Συνολικά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς και άξιζε να νικήσει. Μπορεί να έχασε κάποια ματς αλλά είναι μια πολύ καλή ομάδα που ξέρει τι κάνει. Για τον κερδίζαμε στο γήπεδο του έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, κάναμε λάθη αλλά παλέψαμε για να επιστρέψουμε στο ματς και μάλιστα δύο φορές. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ευστόχησαν σε συνεχόμενα σουτ, ενώ εμείς αστοχήσαμε σε ελεύθερα. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα καλά στην άμυνα αλλά πρέπει να παίξεις εδώ ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι.»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ, είπε: «Πρώτα απ' όλα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Ισραήλ. Και δεν μιλάω για μπάσκετ. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Όσον αφορά το μπάσκετ απορώ και εγώ πώς καταφέρνουμε να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Αν μας έλεγαν ότι στο τέλος του α' γύρου θα έχουμε αυτό το ρεκόρ, δεν τους πιστεύαμε. Όλα τα credits ανήκουν στους παίκτες. Συμφωνήσαμε με όλους τους παίκτες και το σταφ, να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει ως δικαιολογία. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Όσο για τις 13 ασίστ για 13 λάθη και την απουσία του Λορέντζο Μπράουν: «Οι 13 ασίστ για 13 λάθη δείχνουν την εικόνα μας. Όταν παίζουμε με τον σωστό τρόπο έχουμε περισσότερες ασίστ από λάθη. Εϊναι ένας συνδυασμός. Μας έλειψε ο Λορέντζο αλλά δεν είχαμε πάθος και ηρεμία στο παιχνίδι μας. Όπως παίζει ο Ολυμπιακός στην άμυνα, μας έδωσε λίγα πράγματα και μας οδήγησε σε πολλά λάθη».

@Photo credits: INTIME