Σμιθ: «Δεν χάνεις την ευκαιρία να παίξεις για τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή»

Σμιθ: «Δεν χάνεις την ευκαιρία να παίξεις για τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο ΤΖαλίν Σμιθ με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια
Ο Τζαλίν Σμιθ μίλησε για τη μεταγραφή του από τη Βίρτους Μπολόνια στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου πριν από λίγες ώρες, συγκεκριμένα χθες Κυριακή (24/12), ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζαλίν Σμιθ, ο οποίος αναμένεται να είναι παίκτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο ίδιος μίλησε στη Mozzart Sport για τη μεταγραφή του από τη Βίρτους Μπολόνια, το κλίμα που επικρατούσε στον ιταλικό σύλλογο ενώ αναφέρθηκε και στον νέο του προπονητή, τον οποίο μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά του θεωρεί ως έναν εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σμιθ:

«Μπήκα σε μία περίεργη κατάσταση. Πριν από τη σεζόν με τη Βίρτους, ο Σκαριόλο είχε ένα πλάνο για εμένα να λειτουργώ σαν κόμπο γκαρντ. Ωστόσο, όταν δεν λύθηκε η κατάσταση με τον Λούνμπεργκ, μπήκε ένας νέος προπονητής, και ο παίκτης παρέμεινε στην ομάδα. Σε αυτό το σημείο, η Βίρτους είχε 3 γκαρντ με παρόμοια χαρακτηριστικά και ήταν θέμα χρόνου προτού κάποιος έμενε απ' έξω. Ο προπονητής είχε την πολυτέλεια να επιλέξει ποιον ήθελε ώστε να χτίσει το παιχνίδι και δυστυχώς, εγώ κατέληξα εκτός.

Δεν θέλω να πω πολλά. Ήταν μία περίεργη κατάσταση, κάτι το οποίο δεν έχω νιώσει ξανά, ουσιαστικά βασιζόμουν στο εάν κάποιος θα έφευγε από την ομάδα.

Τις τελευταίες 7 με 10 ημέρες δεν έπαιξα, οπότε είπα στον νέο μου ατζέντη ότι ήρθε η ώρα για εμένα να φύγω. Μετά βγήκε ότι έψαχνα να φύγω. Μετά τη διπλή αγωνιστική πριν από 2 εβδομάδες, ο κόουτς σταμάτησε να με χρησιμοποιεί. Μετά από αυτό, ο ατζέντης μου επικοινώνησε με την Παρτιζάν ώστε να ρωτήσει πως ήταν η κατάσταση εκεί, καθώς ήξερε ότι η ομάδα χρειαζόταν έναν παίκτη στους γκαρντ. Στο τέλος, όλα πήγαν τέλεια.

Έχουν παίκτες όπως ο Πάντερ, ο Νάναλι, ο Λεντέι. Όλη η ομάδα είναι τρομερή. Δεν χάνεις την ευκαιρία να παίξει για ίσως τον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή. Πρέπει να έρθεις όταν σε καλέσει. Δεν έρχονται συχνά οι καταστάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να παίξεις για ένα προπονητή σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επιπροσθέτως, οι οπαδοί έπαιξαν πολλοί μεγάλο ρόλο. Το να έχεις τόσο μεγάλη υποστήριξη σε κάθε αγώνα, το να παίζεις μπροστά από 20.000 οπαδού είναι κάτι το τρομερό».

@Photo credits: INTIME, ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ