Αρμάνι: Αντέχει χωρίς Μίροτιτς και απειλεί τον Παναθηναϊκό με τρίποντα

Αρμάνι: Αντέχει χωρίς Μίροτιτς και απειλεί τον Παναθηναϊκό με τρίποντα

Νίκος Καρφής
Η Αρμάνι
O Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Αρμάνι των τριπόντων και το Gazzetta στέκεται στην εικόνα των Ιταλών το τελευταίο διάστημα που αντέχουν χωρίς τον Μίροτιτς.

Οι... πράσινοι κατάφεραν να αποδράσουν με το διπλό από το Πριγκιπάτο, αφού το τρίποντο του Γκριγκόνις χάρισε μια μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό. Πλέον η διαβολοβδομάδα ολοκληρώνεται με τη μάχη του τριφυλλιού με την Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο.

Οι Ιταλοί αποδεικνύονται σκληρά καρύδια το τελευταίο διάστημα και τo Gazzetta γράφει για την ομάδα που παλεύει και μάχεται, έχοντας να... κρύψει το τεράστιο κενό που άφησε ο τραυματισμός του Μίροτιτς.

To τεράστιο κενό του Μίροτιτς

ii

Το καλοκαίρι η υπόθεση του έγινε σίριαλ και αφού... ακούστηκε για τη... μισή Euroleague, τελικά ανακοινώθηκε από την Αρμάνι. Σίγουρα η απόκτηση του Μίροτιτς αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες κινήσεις του καλοκαιριού, αφού ο Ισπανός είναι εκ των ποιοτικότερων ψηλών στη Euroleague. Εξαιρετικό επιθετικό πακέτο.

Ωστόσο το... χαμόγελο της Αρμάνι πάγωσε λίγο πριν λίγο καιρό, όταν άρχισε να ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αχίλλειο του αριστερού του ποδιού. Οι Ιταλοί είναι σε αναμμένα κάρβουνα και ανυπομονούν να επιστρέψει ξανά στη δράση. Όμως ο Νίκολα έχει να αγωνιστεί από το ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις και την ήττα της ομάδας του Μιλάνο. Πάντως ο Μίροτιτς αντιμετώπισε έναν τέτοιον τραυματισμό το καλοκαίρι του 2022 και τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως ενημέρωσαν οι Ιταλοί, ο Μίροτιτς αναμένεται να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης τις επόμενες 6 εβδομάδες, στο τέλος του οποίου θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση. Σίγουρα θα χάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Και μιλάμε για τον κορυφαίο σκόρερ της Αρμάνι με 17.6 πόντους και έναν ψηλό που σουτάρει με 39% τρίποντα. Τέλος είναι και ο κορυφαίος ριμπάουντερ της ομάδας με 6.2 ανά ματς.

Βρήκε τα πατήματα της και πέτυχε σημαντικές νίκες

Πολλοί θα πίστευαν πως η απουσία του Μίροτιτς θα έκανε κακό στην Αρμάνι και αυτό θα φαινόταν στα αποτελέσματα. Αλλά οι Ιταλοί συσπειρώθηκαν και βρήκαν τρόπο να καλύψουν την... τρύπα που άφησε η ατυχία του κορυφαίου παίκτη τους.

Χωρίς τον Μίροτιτς, η Αρμάνι έχει παίξει 4 ματς στη Euroleague και έχει καταφέρει να κερδίσει τα 2 εξ αυτών. Έχασε από τη Μπάγερν και την Παρτίζαν, δείχνοντας επηρεασμένη από την απουσία του, αλλά στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση.

Το τσιπάκι γύρισε και ήρθε το τεράστιο διπλό στην έδρα μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της Euroleague. Της Μπαρτσελόνα. Η Αρμάνι έπαιξε ωραίο μπάσκετ και απέδρασε με τη νίκη για το 90-86. Άντεξε στην πίεση των Καταλανών στο τέλος και έφτιαξε την ψυχολογία. Για να έρθει άλλη μια νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν με το άνετο 84-61.

Οι επιστροφές Μπάρον και Νέιπιερ

Ο Μπάρον έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την Αρμάνι και η ομάδα του το... πλήρωσε. Ένα σημαντικό γρανάζι στην περιφέρεια της ομάδας του Μεσίνα που δίνει λύσεις με το σκοράρισμα και το καλό σουτ του. Γύρισε κόντρα στη Βιλερμπάν και αγωνίστηκε 19 λεπτά, αλλά έδειξε λίγο μουδιασμένος και τελείωσε με 3 πόντους.

Όταν βρεθεί στο 100%, η Αρμάνι θα βρει άλλον ένα σημαντικό πόλο στην επίθεση. Ενίσχυση στην περιφέρεια της βρήκε και από μια μεταγραφή. Ο Σαμπάζ Νέιπιερ δεν μακροημέρευσε στον Ερυθρό Αστέρα και πήρε τον δρόμο του γυρισμού. Ένας ποιοτικός παίκτης που ανεβάζει επίπεδο την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Αν μείνει προσηλωμένος στο παιχνίδι του, η Αρμάνι θα πάρει αρκετά από εκείνον και θα βελτιώσει τη θέση της και το ρεκόρ της.

H κορυφαία ομάδα σε εύστοχα τρίποντα

Η Αρμάνι κάνει θραύση πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αφού είναι η ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα ανά ματς. Ευστοχεί σε 10.9 τρίποντα ανά παιχνίδι και αυτός είναι ένας τομέας που θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Παναθηναϊκός για να έχει ελπίδες να φύγει με το διπλό.

Μάλιστα είναι και το σύνολο με το δεύτερο κορυφαίο ποσοστό στα τρίποντα, σουτάροντας με 39.7%. Εξαιρετικό. Ο Λο σουτάρει κοντά στο 42%, ενώ ο Τόνουτ με 41.2%. Με το φοβερό 55.2% πυροβολεί ο Μέλι, ενώ Μίροτιτς και Χολ σουτάρουν με 39%. Σπουδαία δουλειά και από τον Σιλντς που έχει 45.7%.