Παναθηναϊκός: Τι ψάχνει μετά το «διαζύγιο» με τον Παπαγιάννη

Παναθηναϊκός: Τι ψάχνει μετά το «διαζύγιο» με τον Παπαγιάννη

Παναθηναϊκός: Τι ψάχνει μετά το «διαζύγιο» με τον Παπαγιάννη
Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» καλούνται να καλύψουν το κενό του. Πώς θα γίνει αυτό; Το Gazzetta έχει τις απαντήσεις. Τι συμβαίνει με τους γκαρντ και με τους... φευγάτους.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έκανε ο Παναθηναϊκός και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε.

Πλέον, στον Παναθηναϊκό μπαίνει σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο σχεδιασμού, αυτό που δεν συμπεριλαμβάνει τον Παπαγιάννη. Οι «πράσινοι» έχουν βγει στην αγορά για την εύρεση ενός σέντερ, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Η αγορά πρόκειται να... χτενιστεί καλά, αφού στον Παναθηναϊκό δεν βιάζονται, αφού θέλουν να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση. Ανάμεσα στα στοιχεία που αναζητεί ο Εργκίν Αταμάν για τον σέντερ είναι το μακρινό σουτ και η καλή άμυνα.

Στην Ευρώπη η αγορά δεν προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η μία πιθανότητα είναι να μπορέσει να ελευθερώσει από το συμβόλαιό του έναν παίκτη που αγωνίζεται στη EuroLeague και η άλλη, η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι να κοιτάξει στο ΝΒΑ.

Αναμονή για Ντόρσεϊ

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει και ένα βασικό δυάρι, περιμένοντας τις εξελίξεις με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος αν αποδεσμευτεί απο τη Φενέρ, θα γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ.

Επίσης, ο Αταμάν ψάχνει και ένα ακόμα δυάρι, το οποίο θα είναι ο Κάιλ Γκάι, ενώ στην ατζέντα είναι και ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις 3 και 4 ή στο 4 και στο 3 (φόργουορντ δύο θέσεων, δηλαδή).

Δεν μένουν οι Τόμας, Αγραβάνης

Επίσης, η 15η Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για δύο παίκτες του περσινού ρόστερ, του Ματ Τόμας και του Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να τους ενημερώσει μέχρι αύριο (Σάββατο) αν θα μείνουν ή όχι.

Αμφότεροι αναμένεται να ειδοποιηθούν ότι δεν θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι επαφές με τον Μάριους Γκριγκόνις προκειμένου να αποδεσμευτεί, με τις Βαλένθια και Ζαλγκίρις να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Τέλος και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αναμένεται να αποχωρήσει, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παραμονής του αδερφού του, Παναγιώτη.

@Photo credits: INTIME