Μπερτομέου: «Είχα πείσει τις ομάδες πως δεν είναι δεύτερης διαλογής, η EuroLeague πρέπει να δρα ως σύνολο»

Newsroom
Μπερτομέου: «Είχα πείσει τις ομάδες πως δεν είναι δεύτερης διαλογής, η EuroLeague πρέπει να δρα ως σύνολο»
Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τζόρντι Μπερτομέου για όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τα παράθυρα της FIBA, εξηγώντας τη δική του στάση ως πρώην CEO της EuroLeague.

Τη θέση του όσον αφορά τα παράθυρα της FIBA αλλά και τη δική του στάση ως πρώην CEO της EuroLeague εξέφρασε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στον Ισπανό δημοσιογράφο, Σέρχιο Βέγκας.

Ο Μπερτομέου έδειξε ξεκάθαρα πως δεν είναι σύμφωνος με αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όπου οι ομάδες δεν ακολούθησαν μία κοινή γραμμή και έφερε μεταξύ άλλων πάρα πολλές αντιδράσεις.

«Τα παράθυρα ήταν κάτι που συζητήσαμε. Έπεισα τις ομάδες πως η θέση της EuroLeague δεν μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτή του ΝΒΑ. Οι ομάδες μας δεν ήταν δεύτερης διαλογής και οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να λάβουν τον ίδιο σεβασμό, με εκείνον που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ.

Έτσι, πήραμε την απόφαση και κανείς δε δίστασε, κανείς δεν ρώτησε κάτι ή ζήτησε την αλλαγή ενός αγώνα... Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν συμβεί από το 2017. Ας πούμε πως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, που μπορείς να ηγηθείς» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Σε συνέχεια των παραπάνω ο Μπερτομέου θεωρεί πως η EuroLeague δεν έδρασε ως σύνολο. «Αυτό που έγινε στα παράθυρα ήταν αποπροσανατολιστικό. Δείχνει μια μεγάλη σύγχυση, κανείς δεν γνωρίζει τη γραμμή. Τώρα η ερώτηση είναι αν θα αφήσουν οι ομάδες τους παίκτες να πάνε στις εθνικές; Κάποιους ναι, κάποιους όχι. Δεν βγάζει νόημα αυτό γιατί μιλάμε για μια λίγκα με κοινούς στόχους και κοινό ενδιαφέρον, που πρέπει να δρα ως σύνολο».