Μπερτομέου: «Εχω κάνει επαφή με το Ντουμπάι από τον Φεβρουάριο»

Μπερτομέου: «Εχω κάνει επαφή με το Ντουμπάι από τον Φεβρουάριο»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου υποστήριξε ότι οι επαφές με το Ντουμπάι δεν είναι έργο της νέας διοίκησης, αφού τις είχε ξεκινήσει ο ίδιος από τον Φεβρουάριο.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στην ιστοσελίδα El Programa de Ortega για τα 22 χρόνια που πέρασε ως CEO της EuroLeague, ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση είναι η αναφορά του στο πλάνο του Ντουμπάι.

«Το Ντουμπάι δεν είναι μία νέα ιδέα από τον νέο εκτελεστικό διευθυντή. Ξεκίνησα τις επαφές από το Φεβρουάριο. Θα μπορέσει να αλλάξει το μέλλον του Ευρωπαϊκού μπάσκετ», είπε ο Μπερτομέου. Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τις πηγές εισοδήματος στην Ευρώπη, στο Ντουμπάι υπάρχει φυσική πληθώρα ευκαιριών. Αν θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ μεγάλο και να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, πρέπει να μπούμε σε νέες αγορές. Και δεν είμαστε ισχυροί σε αρκετές απ' αυτές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα με τη FIBA. «Οι φίλαθλοι δεν ενδιαφέρονται για τις διαφορές ανάμεσα στη FIBA και τη EuroLeague. Αρκεί μόνο να δούμε τα εισιτήρια τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η FIBA επιτρέπει να γίνονται οι αναμετρήσεις της δίχως τους καλύτερους παίκτες. Δεν είναι λογικό. Δεν έχω λάβει καμία προσφορά απ' αυτούς. Δεν θα ήταν καλύτερο αν οι δύο πλευρές ένωναν τις δυνάμεις τους; Δεν είμαι τόσο σίγουρος».

@Photo credits: euroleague