Ο Κιριλένκο πρόλαβε την EuroLeague: «Οι ρωσικές ομάδες δεν θα παίξουν στην Ευρώπη»

Ο Κιριλένκο πρόλαβε την EuroLeague: «Οι ρωσικές ομάδες δεν θα παίξουν στην Ευρώπη»
Το ζήτημα της συμμετοχής ή μη των ρωσικών ομάδων στην EuroLeague θα πέσει στο τραπέζι την προσεχή Πέμπτη 16/6 και ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο εξήγησε πως οι ομάδες της πατρίδας του δεν θα παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη.

Οι μέτοχοι της EuroLeague, μεταξύ αυτών η ΤΣΣΚΑ αναμένεται να συνεδριάσουν την προσεχή Πέμπτη 16/6 και στα θέματα προς επίλυση είναι η συμμετοχή ή μη των ρωσικών ομάδων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της νέας σεζόν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ούνικς Καζάν και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αποκλείστηκαν έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο Αντρέι Κιριλένκο παραμένει ρεαλιστής εξηγώντας πως «η τρέχουσα πολιτική κατάσταση δεν μας ευνοεί. Η ισχυρή επιρροή μιας συγκεκριμένης πολιτικής άποψης δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στις διασυλλογικές και εθνικές διοργανώσεις, επειδή ακριβώς πολλές ομάδες αρνούνται να παίξουν εναντίον μας. Κατανοώ απόλυτα τη FIBA. Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το EuroBasket. Αν παίξει η Ρωσία, θα αντιδράσουν 20 ομάδες και θα πουν: "Δεν παίζουμε με αυτούς"! Τι θα κάνει η FIBA; Θα αποκλείσει 20 ομάδες και η Ρωσία θα γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης; Είναι παράξενο».

Ο ιθύνων νους της ρωσικής ομοσπονδίας πρόσθεσε: «Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Λένε πως ο αθλητισμός πρέπει να μένει μακριά από την πολιτική, όμως όλα έχουν να κάνουν με την πολιτική. Δεν είμαστε πολιτικοί! Παίζουμε μπάσκετ και αυτό είναι όλο. Πριν από δυο χρόνια ήταν όλοι επιδημιολόγοι, τώρα έγιναν όλοι πολιτικοί. Λόγω των αποκλεισμών της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι, που σημαίνει ότι οι πρώτες ομάδες θα κάνουν ένα "διάλειμμα" και οι μικρές εθνικές θα συνεχίσουν προπονήσεις. Δεν θα παίξουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου σε διασυλλογικό επίπεδο, επομένως πρέπει να δώσουμε εκεί όλη την προσοχή μας».

@Photo credits: INTIME