Διαιτητής μπλέκει Ρίζικ και Κορομηλά σε σκάνδαλο για τον τελικό του EuroCup το 2021

Επιμέλεια: Newsroom
Διαιτητής μπλέκει Ρίζικ και Κορομηλά σε σκάνδαλο για τον τελικό του EuroCup το 2021
Ο Ουκρανός διαιτητής Μικόλα Αμπρόσοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε πως δέχτηκε πρόταση δωροδοκίας από τον Μπόρις Ρίζικ, ο οποίος μπλέκει στην υπόθεση και τον Έλληνα ρεφερί Ηλία Κορομηλά, πριν από το 2ο τελικό του EuroCup το 2021, ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μονακό.

Ο Ουκρανός διαιτητής Μικόλα Αμπρόσοφ έριξε... βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε συνέντευξή του, η οποία βρίσκεται στο YouTube εδώ και ένα μήνα, ανάφερε ότι δέχτηκε μία κλήση από τον συμπατριώτή του, επίσης διαιτητή, Μπόρις Ρίζικ, ο οποίος μίλησε εξ ονόματος του Έλληνα διαιτητή, Ηλία Κορομηλά αναφορικά με τον 2ο τελικό του EuroCup το 2021, με αντιπάλους τη Μονακό και την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη.

«Αυτό που θα πω μπορεί να εκπλήξει αρκετούς, αλλά έτσι συνέβησαν τα πράγματα: τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι λαμβάνω μία κλήση από τον πιο διάσημο διαιτητή στην Ουκρανία, τον Μπορίς Ρίζικ. Μου λέει πως στον τελικό παίζει η Ούνικς, που έχει Έλληνα προπονητή και Έλληνα βοηθό. Τον προσέγγισε (σ.σ. τον Ρίζικ) ο, επίσης Έλληνας, Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ήταν διαιτητής της Euroleague και προσπάθησε μέσω αυτού να έρθει σε συμφωνία μαζί μου. Αν συμφωνούσα, τότε ο Κορομηλάς θα μιλούσε απευθείας μαζί μου για να “κανονίσουμε” για τη νίκη της Καζάν.

Δεν απάντησα τίποτα στον Ρίζικ και μου είπε να το σκεφτώ για 24 ώρες. Αν άλλαζα γνώμη και όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Μου έδωσε μάλιστα έναν αριθμό Viber για να τηλεφωνήσω μετά το τέλος του ματς.

Όλοι ξέρετε το αποτέλεσμα, όμως: η ουκρανική Μονακό, όπως λένε στο διαδίκτυο, κέρδισε για 3 πόντους…», είναι τα λόγια του Αμπρόσοφ.

Η Μονακό είχε κατακτήσει το EuroCup εκείνη τη χρονιά με δύο νίκες, 89-87 και 86-83.

Η καταγγελία του ξεκινάει στο 37:33 του βίντεο:

@Photo credits: INTIME