Eurobasket 2022, Γκομπέρ: Ο... πύργος που κουβαλά τη Γαλλία στα δύσκολα (vid)

Eurobasket 2022, Γκομπέρ: Ο... πύργος που κουβαλά τη Γαλλία στα δύσκολα (vid)

Νίκος Καρφής
Eurobasket 2022, Γκομπέρ: Ο... πύργος που κουβαλά τη Γαλλία στα δύσκολα (vid)

bet365

Ο Ρούντι Γκομπέρ θα ψάξει το πρώτο του χρυσό με τη Γαλλία, έχοντας βγει μπροστά για τους τρικολόρ στα κρίσιμα νοκ-άουτ.

Οι Γάλλοι θα ψάξουν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket μετά το 2013, θέλοντας να πάρουν εκδίκηση από τους Ισπανούς για τον χαμένο τελικό του 2011. Ο Ρούντι Γκομπέρ δεν βρισκόταν στην ομάδα το 2013 και θέλει να πάρει το πρώτο του χρυσό σε Eurobasket, αφού το 2015 βρέθηκε στην τρίτη θέση μαζί με τους τρικολόρ.

Ο... πύργος των Τίμπεργουλβς και ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς των τελευταίων χρόνων στο ΝΒΑ είναι κομβικός μέχρι τώρα στο τουρνουά, δίνοντας λύσεις σε κρίσιμα σημεία των νοκ-άουτ που οι τρικολόρ τα χρειάστηκαν.

Αρχικά ήταν ο άνθρωπος που έσωσε τη Γαλλία στη φάση των 16 κόντρα στην Τουρκία, όταν μετά το άστοχο σουτ του Φουρνιέ, μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ στα 2.5 δευτερόλεπτα και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί έβαλε τους 4 πρώτους πόντους των Γάλλων για να τους δώσει ώθηση, ενώ πέτυχε τους 5 εκ των 10 πόντων της ομάδας του στην παράταση. Τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ σε μια κυριαρχική εμφάνιση.

Στον ημιτελικό κόντρα στην Ιταλία πάλι ήταν άλυτο πρόβλημα για τον αντίπαλο της ομάδας του Κολέ. Έγραψε το τέταρτο double double του στη διοργάνωση σε σύνολο επτά ματς και δημιούργησε πολλά θέματα στο σύνολο του Ποτσέκο. Τελείωσε με 19 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8/11 σουτ, δείχνοντας πως πάνω του μπορεί να βασιστούν οι συμπαίκτες του σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα πέτυχε και το καθοριστικό φόλοου νίκης στο έξτρα πεντάλεπτο για το 89-85 στα 50 δευτερόλεπτα.

Μπορεί στο ΝΒΑ να τον κατηγορούν για το γεγονός πως επιθετικά δεν έχει εξελίξει το παιχνίδι του, κάτι που τον κάνει πιο εύκολο στο μαρκάρισμα, ωστόσο με την Εθνική του χρησιμοποιεί τα καλά στοιχεία για να πάρει τους πόντους που χρειάζεται η Γαλλία από τον πύργο της και να είναι σε θέση να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket. Kόντρα ήταν σε ρηχα νερά στα 19 λεπτά που έπαιξε με 6 πόντους και 6 ριμπάουντ, ωστόσο οι Γάλλοι είχαν καθαρίσει το ματς από πολύ νωρίς, διασύροντας τους Πολωνούς.

@Photo credits: fiba
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα