Ταρπέι στο Gazzetta: «Προετοιμαζόμουν να μαρκάρω τον Ντόντσιτς και μου βγήκε ο Πονίτκα» (vids)

Ταρπέι στο Gazzetta: «Προετοιμαζόμουν να μαρκάρω τον Ντόντσιτς και μου βγήκε ο Πονίτκα» (vids)

Ταρπέι στο Gazzetta: «Προετοιμαζόμουν να μαρκάρω τον Ντόντσιτς και μου βγήκε ο Πονίτκα» (vids)

bet365

Η άμυνα δίνει προκρίσεις. Και ο Τέρι Ταρπέι είναι ο ειδικός σε αυτόν τον τομέα στο ρόστερ της Γαλλίας. Ο παίκτης που... εξαφάνισε τον Ματέουζ Πονίτκα στον ημιτελικό μιλάει στο Gazzetta.

Αποστολή στο Βερολίνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Το όνομα του Τέρι Ταρπέι στο ρόστερ της Γαλλίας μοιάζει παρείσακτο. Άγνωστο στους περισσότερους. Και όμως, ο Αμερικανοθρεμμένος γκαρντ είναι στην αρχική πεντάδα της ομάδας του Βενσάν Κολέ. Και αναλαμβάνει τις δυσκολότερες των αποστολών.

Απέναντι στην Πολωνία, ο Ταρπέι είχε κυκλώσει το όνομα του Ματέουζ Πονίτκα. Μολονότι - όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο Gazzetta - πριν από μερικές ημέρες μελετούσε τις κινήσεις και πως να σταματήσει τον Λούκα Ντόντσιτς. Αλλά μετά τον αποκλεισμό των Σλοβένων, ανέλαβε το μαρκάρισμα του μοναδικού παίκτη με triple double figure στο φετινό EuroBasket 2022.

Και η αποστολή του εκτελέστηκε με μαεστρία. Ο ίδιος έχει ασπαστεί πλήρως το ρόλο του. Άμυνα, ενέργεια και πολλές εντυπωσιακές φάσεις.

Φοράει τη φανέλα της Λε Μαν. Δεν ανήκει στη EuroLeague, αλλά έχει κερδίσει τη θέση του στον τελικό του EuroBasket 2022. Με την αξία του.

«Μέχρι χθες προετοιμαζόμουν για τον Λούκα (σ.σ. Ντόντσιτς), αλλά είναι παρόμοιοι παίκτες. Δεν κάνεις triple double κόντρα στην Σλοβενία χωρίς να είσαι σπουδαίος παίκτης. Σέβομαι πολύ το παιχνίδι του, είναι πολύ καλός παίκτης. Ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα να δείξω τι μπορώ να κάνω», είπε ο Ταρπέι.

Όσο για την προετοιμασία για να μαρκάρει έναν τέτοιο παίκτη; «Εσύ να μου πεις, δεν είμαι σίγουρος! Εγώ προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να εκπληρώνω τον ρόλο μου όσο καλύτερα μπορώ. Και σ’ αυτή την ομάδα, αυτό σημαίνει να παίζω άμυνα, να τρέχω στην επίθεση και να πετυχαίνω ελεύθερα σουτ. Όταν κάνω αυτά, η ομάδα κερδίζει κι αυτό είναι καλό».

Δείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο που επιμελήθηκε ο Βασίλης Τσίγκας:

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα