Κολέ: «Μεγάλος παίκτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά δεν ήταν αρκετό για την Ελλάδα»

Κολέ: «Μεγάλος παίκτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά δεν ήταν αρκετό για την Ελλάδα»

bet365

Τα δυνατά σημεία της Πολωνίας επεσήμανε ο Βενσάν Κολέ στις δηλώσεις του για τα ημιτελικά της Γαλλία στο Eurobasket 2022, ενώ μιλώντας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα... λοιπά αστέρια του θεσμού τόνισε πως δεν αρκούν πάντα για μία επιτυχία.

Η Γαλλία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνία στο πλαίσιο των ημιτελικών του Eurobasket 2022 και ο Βενσάν Κολέ στάθηκε στο πολωνικό πνεύμα που έφτασε τον επόμενο αντίπαλό του μέχρι εδώ, στα αστέρια της διοργάνωσης που δεν ήταν αρκετά για μία μακρά πορεία σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και τον...παλιό γνωστό Έι Τζέι Σλότερ.

Ο τεχνικός των «τρικολόρ» κλήθηκε να σχολιάσει των αποκλεισμό των φαβορί για ένα μετάλλιο στη διοργάνωση με σημείο αναφοράς τις Σλοβενία, Σερβία και Ελλάδα, λέγοντας: «Υπήρχαν υποψήφιοι, αλλά ήταν και αρκετοί ακόμα από την αρχή. Για μένα ήταν επτά-οκτώ ομάδες που είχαν υποψηφιότητα για μετάλλιο. Για παράδειγμα, η Ελλάδα επέστρεψε με μεγάλες φιλοδοξίες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν ήταν αρκετό και το είδαμε. Η ομάδα είναι πάντα σε πρώτο πλάνο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βοήθεια στην άμυνα και δεν μπορείς να χτίσεις αποτέλεσμα με έναν μόνο παίκτη, όσο καλός κι αν είναι, όπως συνέβη με αυτές τις τρεις ομάδες».

Για το παιχνίδι με την Πολωνία...«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, έτσι θα είναι και με την Πολωνία. Τα ματς με Τουρκία και Γαλλία ήταν σφιχτά μέχρι το τέλος, στο τέλος κερδίσαμε και τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για την πολωνική ομάδα. Είχαμε όλη την ημέρα να δούμε ό,τι χρειαζόμαστε, για την άμυνα και την επίθεση τους και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας».

Αναφερόμενος στο μεγαλύτερο "όπλο" που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Πολωνία, ο Κολέ είπε: «Υπάρχουν αρκετοί... Το πολωνικό πνεύμα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έδειξαν πώς επηρεάζει το παιχνίδι τους. Είχαν ακόμη και πάνω από 20 πόντους προβάδισμα σε ένα σημείο. Η Σλοβενία ​​επέστρεψε αργότερα και μάλιστα πήρε το προβάδισμα, γι' αυτό ίσως πολλοί πίστεψαν ότι τελείωσε. Βρήκαν όμως τον τρόπο να επανέλθουν και να κερδίσουν».

Ενώ για τον Έι Τζέι Σλότερ και την συνύπαρξή τους στο Στρασβούργο: «Είναι υπέροχος τύπος, μου άρεσε να δουλεύω μαζί του. Περάσαμε καλά μαζί, ήταν πολύ χρήσιμος για την ομάδα μου, όπως και τώρα για την Πολωνία. Είναι δημιουργικός παίκτης, καλός επιθετικός, μπορεί να πασάρει την μπάλα. Δεν είναι πλέι μέικερ, αλλά μπορεί να βοηθήσει ως δεύτερος δημιουργός. Έχει την ικανότητα να παίζει pick'n'roll, και παράλληλα μπορεί να κάνει ό,τι άλλο χρειάζεται για την ομάδα».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα