Πιτίνο στο gazzetta.gr: «Έρχομαι και θέλω να βοηθήσω την Ελλάδα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Πιτίνο στο gazzetta.gr: «Έρχομαι και θέλω να βοηθήσω την Ελλάδα!»

bet365

O Ρικ Πιτίνο σχολιάζει, αποκλειστικά στο gazzetta.gr, την φημολογία που αναπτύχθηκε για πιθανή ανάμειξή του στην Εθνική υπογραμμίζοντας ότι προτιθεται κάνει οτιδήποτε για να βοηθήσει την Ελλάδα!

Το όνομά του έχει παίξει πολύ το τελευταίο διάστημα στα social media αλλά και στις μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ συζητήσεις, ειδικότερα μετά τις δύο πρώτες ήττες του «τριφυλλιού» στην Euroleague. Άλλωστε ο 67χρονος τεχνικός, που αντικατέστησε πέρυσι τα Χριστούγεννα τον Τσάβι Πασκουάλ (σε μία ακόμη αποκάλυψη του gazzetta.gr) και οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του "νταμπλ" στην Ελλάδα, μεταμόρφωσε πλήρως τον "εξάστερο" στην κανονική περίοδο της κορυφαίας διασυλλογικής περιόδου στην Ευρώπη και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο της ομάδας.

Ο λόγος για τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο στο gazzetta.gr τους λόγους της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ. Με αφορμή την πρόσφατη φημολογία όμως, που τον θέλει να έχει δεχθεί κρούση από την ΕΟΚ για να αναλάβει θέση τεχνικού συμβούλου στην Εθνική ομάδα, επικοινωνήσαμε εκ νέου μαζί του και ο ίδιος μας επιβεβαίωσε την άφιξη του στην Αθήνα, στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Ο προπονητής-θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ με τα δύο πρωταθλήματα με το Κεντάκι (1996) και το Λούιβιλ (2013) στάθηκε αρχικά στον εγγονό του λέγοντας ότι πάει καλύτερα, έχοντας τους καλύτερους γιατρούς να τον προσέχουν, ενώ υποστήριξε ότι σχεδιάζει να έρθει στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

«Ναι είναι αλήθεια ότι ο εγγονός μου τα πάει καλά. Έχουμε τους καλύτερους γιατρούς να τον παρακολουθούν», μας είπε αρχικά, ενώ για το αν παρακολουθεί φέτος την EuroLeague, υποστήριξε ότι «δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα. Ταξίδευα για ένα μεγάλο διάστημα, μιλώντας με πολλές ομάδες του ΝΒΑ και συζητώντας το ενδεχόμενο να παράσχω συμβουλευτικές υπηρεσίες». Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά το ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι καλό για το μέλλον. Και εννοώ σε επίπεδο ταλέντου παικτών».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι «σχεδιάζω να έρθω τον Νοέμβριο στην Αθήνα για να επισκεφθώ μερικούς φίλους» ωστόσο σε ερώτηση για το αν θα συναντηθεί με ανθρώπους της ΕΟΚ, είπε: «Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Έχω μιλήσει με τον ατζέντη μου στην Ελλάδα και μου έχει προτείνει διάφορα πράγματα. Του είπα να τα συζητήσουμε από κοντά όταν έρθω. Θέλω να βοηθήσω σε οτιδήποτε την Ελλάδα. Αγαπώ τους ανθρώπους. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι για την Εθνική ομάδα. Η Ελλάδα θα έχει δύσκολο δρόμο να διανύσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι εύκολο να προκριθεί!», μας είπε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού πριν μας αποχαιρετήσει.

 

Τελευταία Νέα