Τσέκενης: «Αρχίζουμε και βρίσκουμε ρυθμό στη Νίκη Αμαρουσίου»

Gazzetta team
Τσέκενης: «Αρχίζουμε και βρίσκουμε ρυθμό στη Νίκη Αμαρουσίου»

bet365

Η Νίκη Αμαρουσίου δημιουργεί σερί στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ και ο Γιάννης Τσέκενης σχολίασε την ανοδική πορεία της ομάδας των βορείων προαστίων.

Η Νίκη έκανε το 2/2 κόντρα στην Κηφισιά και το Μεσόγεια σκοράροντας 78.5 πόντους μ.ό. και ο 24χρονος γκαρντ μίλησε στο nikiamarousiou.gr για τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας και τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Πώς είναι η κατάσταση στη Νίκη Αμαρουσίου μετά από τις δυο συνεχόμενες νίκες ενόψει της συνέχειας, κυρίως σε ό,τι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι;
«Ουσιαστικά τώρα αρχίζουμε και βρίσκουμε ρυθμό. Αυτό φαίνεται κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, με δεδομένο ότι έχουμε ανεβάσει αρκετά τις επιδόσεις μας στην επίθεση, ενώ η άμυνα μας παραμένει σταθερή. Το πρώτο διάστημα δεν είχαμε «χημεία», η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κι αυτό μάς δημιούργησε προβλήματα στην προπόνηση και τους αγώνες. Ουσιαστικά δεν είχαμε «βρεθεί» μεταξύ μας. Σιγά – σιγά λυνόμαστε, βρίσκουμε ο ένας τον άλλον και το αποτέλεσμα φαίνεται στην επίθεση».

Με δεδομένο μάλιστα ότι δυο ήττες ήλθαν στο φινάλε…
«Ακριβώς… Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε καλή απόδοση, με εξαίρεση το ματς με τον Απόλλωνα. Όντως, είναι βαρύ να χάνεις δυο ματς στο σουτ. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή ο αντίπαλος απλώς πήρε την μπάλα στη γωνία και την πέταξε με άμυνα πάνω του… Σε αυτές τις περιπτώσεις σου κόβονται τα πόδια! Σε κάθε περίπτωση, προχωράμε με χαμηλά το κεφάλι, θέλουμε να συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλά, ειδικά στο γήπεδο μας».

Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα ήταν η ώθηση που έψαχνε η Νίκη ώστε να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος;
«Οι ήττες σε βοηθούν να δεις και να αναγνωρίσεις τα λάθη που έκανες. Ίσως εκεί οφείλεται η αλλαγή της εικόνας μας. Κάναμε, δηλαδή τα ίδια λάθη όμως από τη στιγμή που καταλάβαμε τι πρέπει να αλλάξουμε, φαίνεται η διαφορά στο παιχνίδι μας».

Πλέον η Νίκη μπορεί να δημιουργήσει νικηφόρο σερί και να καλύψει το χαμένο έδαφος;
«Δεν το κοιτάμε έτσι… Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι… Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που μπορείς να χάσεις από χειρότερη ομάδα αν δεν σέβεσαι αυτόν που έχεις απέναντι σου, αν δηλαδή υποτιμήσεις τον αντίπαλο σου. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου οι ομάδες θα έχουν βρει ρυθμό».

 

Τελευταία Νέα