Δυσαρέσκεια της ΕΟΚ για μετάθεση ευθυνών από πλευράς Πολιτείας!

Gazzetta team
Δυσαρέσκεια της ΕΟΚ για μετάθεση ευθυνών από πλευράς Πολιτείας!

bet365

Οι τοποθετήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ προκάλεσαν τη δυσφορία της ΕΟΚ που κάνει λόγο για μετάθεση ευθυνών και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την Πολιτεία.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο να σεβαστεί την ιστορία του και να πάρει πρωτοβουλίες, ζητώντας από την Ομοσπονδία να πάρει κάθε μέτρο για να διασφαλίσει την ομαλότητα στο μπάσκετ.

Στο μεταξύ, κύκλοι της Ομοσπονδίας αναφέρουν πως στην παρούσα συγκυρία απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους αρμόδιους φορείς, εξηγώντας πως δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων από την Πολιτεία.

Ανέφεραν, δε, πως η ΕΟΚ ως θεματοφύλακας του αθλήματος στη χώρα υποχρεούται να ακολουθεί τους νόμους του κράτους αλλά και τους διεθνείς, όπως επιτάσσει η FIBA στην οποία υπόκειται ως πλήρως εναρμονισμένη καταστατικά Εθνική Ομοσπονδία αλλά και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσης, υπενθυμίζουν πως η διοργάνωση του πρωταθλήματος της Basket League δεν ανήκει στην ΕΟΚ αλλά στον ΕΣΑΚΕ, διέπεται από τους οικείους κανονισμούς και πειθαρχικές διαδικασίες, η δε διαιτησία σε αυτό διαχειρίζεται σύμφωνα με τον Νόμο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα