Ο μπασκετμπολίστας που βοήθησε τον 68χρονο με το εγκεφαλικό επεισόδιο στο gazzetta.gr!

Γιώργος Κούβαρης
Ο μπασκετμπολίστας που βοήθησε τον 68χρονο με το εγκεφαλικό επεισόδιο στο gazzetta.gr!

bet365

O Λεωνίδας Μπουμπάρης του ΟΦΗ και φοιτητής της Ιατρικής στο Ηράκλειο, μιλάει στο gazzetta.gr και περιγράφει τις προσπάθειες που έγιναν στο πλοίο για να σωθεί η ζωή του 68χρονου που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πάρμα - Λέτσε με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση για την προσπάθεια του 25χρονου Λεωνίδα Μπουμπάρη να σωθεί η ζωή ενός 68χρονου στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης πριν επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ο μπασκετμπολίστας του ΟΦΗ μίλησε στο gazzetta.gr για το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο 68χρονος άνδρας και περιέγραψε όλες τις ενέργειες που έκαναν εκείνος, ένα παθολόγος που ταξίδευε με το πλοίο και μία ακόμη γιατρός, την Δήμητρα Κατερίνη η οποία είναι και ποδοσφαιριστής της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ.

«Όσον αφορά το όνομά μου, η αλήθεια είναι ότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Το περιστατικό όντως συνέβη. Ένας άνθρωπος 67 χρονών έφαγε κάτι στο πλοίο, έκανε εμετό και στη συνέχεια έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Αμέσως από τα μεγάφωνα φώναξαν για βοήθεια, πήγα και εγώ σε περίπτωση που χρειαζόταν κάποια καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για να βοηθήσω την κατάσταση. Όμως ήταν ήδη ένας παθολόγος που ταξίδευε με το πλοίο, όπως επίσης και μια κοπέλα η οποία ήταν και στο ποδόσφαιρο του ΟΦΗ. Και μάλιστα είναι λίγο πριν την ειδικότητά της και κάνει το αγροτικό της» και συνέχισε:

«Εγώ είμαι φοιτητής στο τρίτο έτος και απλά βοήθησα όπως μπορούσα. Δεν ήταν ότι τον έσωσα και τον επανέφερα ή τον σταθεροποίησα. Απλά έβαλα και εγώ το χεράκι μου για να είναι ο άνθρωπος καλά ώστε να είναι εντάξει μέχρι να επιστρέψει το πλοίο στον Πειραιά και να πάει στο νοσοκομείο.»

Τι ήταν αυτό που έκανε εκείνη τη στιγμή; «Ελέγξαμε ζωτικά σημεία, πίεση, του βάλαμε φυσιολογικό ορό, μάσκα οξυγόνου όμως ήταν λίγο δύσκολο να τον μεταφέρουμε από το δωμάτιο στο ιατρείο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο στο πλοίο. Ούτε οι γιατροί. Ο παθολόγος και η άλλη κοπέλα. Απλά έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να μην γίνει κάτι χειρότερο. Υπήρχε φόβος για θρομβόλυση το επόμενο διάστημα λόγω του εγκεφαλικού. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν πρόλαβα να μάθω αν είναι ο άνθρωπος εντάξει τελικά.»

Ο 25χρονος Λεωνίδας Μπουμπάρης που επέστρεφε στην Κρήτη μετά το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανερυθραϊκό για τον Νότιο Όμιλο της Β' Εθνικής, είπε επίσης: «Στην αρχή ο άνθρωπος είχε χάσει τη συνείδησή του όμως μετά επανήλθε λίγο. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει 100%. Όμως αντιδρούσε, τον ρωτούσαμε πράγματα απαντούσε μόνο με «ναι» ή «όχι» γιατί δεν μπορούσε να πει και πολλά. Σιγά-σιγά γινόταν καλύτερα αλλά αυτό δεν έλεγε κάτι. Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο για να δουν αν είναι αιμορραγικό ή ισχαιμικό το επεισόδιο.»

Ο ίδιος όπως ανέφερε «σπουδάζω στην Κρήτη Ιατρική, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ειδικότητα. Τελείωσα Βιολογία στην Κρήτη και τώρα είμαι στο τρίτο έτος της Ιατρικής. Γι' αυτό και είπα ότι είναι αστείο το θέμα που έγινε με εμένα. Υπήρχε παθολόγος αλλά εγώ ήμουν το πρόσωπο. Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει η ορθοπεδική αλλά δεν είναι σίγουρο το αν θα το ακολουθήσω. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχω επαφές με κλινικές. Θα το δω στην πορεία» και αφού είπε πώς «όσο μπορώ τα συνδυάζω γιατί είναι πολύ απαιτητική η Ιατρική. Μέχρι τώρα στην Β' Εθνική, τα καταφέρνω» ήταν... ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Ιατρική καθαρά. Αυτό είναι που κάνω. Το μπάσκετ απλά είναι χόμπι που μου αρέσει και μου εξασφαλίζει κάποια επιπλέον βοήθεια. Προς το παρόν μπορώ και το συνδυάζω. Όταν μπω στις κλινικές δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να το κάνω σε τέτοιο βαθμό. Σίγουρα θα μου άρεσε να ασχοληθώ και με το μπάσκετ αλλά δεν θα άφηνα ποτέ την Ιατρική. Αυτό ήθελα παντα και αυτό θα κάνω.»

 

Τελευταία Νέα