ΑΕΚ - Άνβιλ: Με σιγουριά για την 2η θέση και το πλεονέκτημα

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ - Άνβιλ: Με σιγουριά για την 2η θέση και το πλεονέκτημα

bet365

Η ΑΕΚ (8-5) υποδέχεται την Άνβιλ (5-8) στο ΟΑΚΑ (05/02, 19:30), για την 14η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, με μόνο στόχο τη νίκη και το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

Πιο... χαλαροί, λόγω της πρόκρισης στους «16» από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά εξίσου συγκεντρωμένοι, για τη νίκη που θα φέρει το «κλείδωμα» της δεύτερης θέσης και το πλεονέκτημα, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ την πολωνική ομάδα ().

Η «Βασίλισσα» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει τις γνωστές απουσίες των Γκίκα - Λάνγκφορντ.

Από την άλλη, ο Νίκος Ζήσης θα βιώσει μια όμορφη βραδιά, καθώς θα δώσει τον πρώτο του αγώνα μπροστά στο «κιτρινόμαυρο» κοινό, μετά από 15 χρόνια.

Όσον αφορά την Άνβιλ, έχει ήδη αποκλειστεί από την επόμενη φάση, αφού οι ομάδες που διεκδικούν την τελευταία θέση που δίνει την πρόκριση στους «16» είναι η Μπούργος και η Ράστα Βέχτα, που τίθενται αντίπαλες στην Ισπανία.

Η πολωνική ομάδα αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση του πρώτου της σκόρερ, Τόνι Ρότεν, για την Μπανταλόνα, ωστόσο ενισχύθηκε με την απόκτηση του πρώην παίκτη του Προμηθέα και του Λαυρίου, Μακένζι Μουρ.

Τα «ροτβάιλερς» έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού σκοράρουν 87.7 πόντους κατά μέσο όρο. Έχουν 37.5 ριμπάουντ (10οι) και 17.9 ασίστ (17οι) κατά μέσο όρο.

Ο Ρίκι Λέντο είναι αυτός που ξεχωρίζει, αφού έχει κατά μέσο όρο 16.6 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ σε 13 παιχνίδια κι ακολουθεί ο πρώην παίκτης του Ηφαίστου, Ρόλαντς Φρεϊμάνις, με 12.7 πόντους και 4.4 ριμπάουντ.

Στο πρωτάθλημα Πολωνίας, η Άνβιλ είναι στην δεύτερη θέση (15-4), πίσω από την Ζιέλονα Γκόρα (16-2), έχοντας οκτώ σερί νίκες με μέσο όρο πόντων 99.1.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα