Μπρίντζι-ΠΑΟΚ: Για μια θέση στον… ήλιο

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπρίντζι-ΠΑΟΚ: Για μια θέση στον… ήλιο

bet365

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας (21/1, 21:30) την Μπρίντζι σ’ έναν αγώνα που έχει χαρακτήρα τελικού και για τους δύο καθώς ο ηττημένος (ουσιαστικά) θα χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL.

Βάσει της βαθμολογίας του ομίλου αλλά και της αγωνιστικής εικόνας των ομάδων, είναι αλήθεια ότι, αμφότερες έχουν κυρίως μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, παρά ουσιαστικές. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει το τίμημα των ηττών που γνώρισε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, ενώ η ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Ντιζόν στη Θεσσαλονίκη μείωσε σε συντριπτικό βαθμό της ελπίδες πρόκρισής του. Η δε Μπρίντιζι έχει ξεχάσει τη χαρά της νίκης, προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στο BCL και συνολικά 10 ήττες σε σύνολο 14 αγώνων σε Ιταλία και Ευρώπη, στοιχείο το οποίο προφανώς αποδεικνύει ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Και οι δύο ομάδες χρειάζονται νίκες αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων διότι η μεν Ντιζόν (8-3) εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και το μόνο που απομένει είναι να «κλειδώσει» και την 1η θέση, ενώ Τέλεκομ Βόννης και Σαραγόσα έχουν ρεκόρ 7-4 και φυσικά πολύ ισχυρό πλεονέκτημα πρόκρισης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα γκρουπ πέντε ομάδων οι οποίοι λίγο πολύ βράζουν στο ίδιο καζάνι. Ο ΠΑΟΚ είναι σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση έναντι των Μπεσικτάς (5-6), Σζομπατέλι (5-6) διότι γνώρισε τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, μειονέκτημα έχει και απέναντι στη Νεπτούνας σε επίπεδο goal average.

Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα θα πρέπει να κερδίσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια με Μπρίντιζι, Σαραγόσα (εκτός), Τέλεκομ Βόννης (εντός) και ταυτόχρονα να ελπίζει ότι οι ομάδες απέναντι στις οποίες μειονεκτεί δεν θα φτάσουν στις επτά νίκες. Θεωρητικά, η Μπρίντιζι έχει ευκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ καθώς πέραν του ότι θα υποδεχθεί την ελληνική ομάδα, θα φιλοξενήσει τη Σαραγόσα, ενώ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Φάλκο Σζομπατέλι. Σε κάθε περίπτωση, η 12η αγωνιστική του BCL θα διαμορφώσει ξεκάθαρα δεδομένα στον όμιλο καθώς για μια… θέση στον ήλιο θα αναμετρηθούν οι Σζομπατέλι-Μπεσίκτας, ενώ τα αποτελέσματα των αγώνων Νεπτούνας-Τέλεκομ Βόννη και Ντιζόν-Σαραγόσα θα δείξουν από ο ΠΑΟΚ θα έχει ελπίδες πρόκρισης ακόμη κι αν κερδίσει στην Ιταλία.

Ο άλλος ΠΑΟΚ

Στον αγώνα του πρώτου γύρου στο PAOK SPORTS ARENA, ο Δικέφαλος επικράτησε με 95-91 χάρη στο εκπληκτικό παιχνίδι των Άνταμ Σμιθ, Άαρον Μπεστ και Τζεκουάν Λιούις. Πλέον ο τελευταίος δεν υφίσταται, αντικαταστάθηκε από τον Μπόμπι Μπράουν ενώ το δεύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου είναι ο Σάνον Σόρτερ. Γενικώς η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη παρουσιάζεται διαφορετική σε επίπεδο προσώπων, όχι σε αντίστοιχο αριθμών. Γιατί συνεχίζεται να δέχεται αρκετούς πόντους (83.9π.) κι αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Μπρίντιζι η οποία δεν προχώρησε σε αλλαγές με εξαίρεση την προσθήκη του Ντόμινικ Σάτον. Η ιταλική ομάδα χαρακτηρίζεται από το επιθετικό ταλέντο των παικτών της κι αυτό αποτυπώνεται μέσα από την παραγωγικότητά της στην επίθεση (85.1π.). Στον αντίποδα, έχει πάρει «διαζύγιο» με την άμυνα καθώς δέχεται 88.9 πόντους ανά αγώνα. Σε επίπεδο ποσοστών ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, Μπρίντιζι και ΠΑΟΚ λίγο πολύ έχουν τα ίδια καθώς στο μακρινό σουτ η ιταλική ομάδα έχει ποσοστό 34.4% και ο ΠΑΟΚ 35.2%.

Τα highlights του αγώνα του πρώτου γύρου όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 95-91:

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα