Βόννη - ΠΑΟΚ 83-85: Ο Μαργαρίτης «έσπασε» το ρόδι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βόννη - ΠΑΟΚ 83-85: Ο Μαργαρίτης «έσπασε» το ρόδι

bet365

Ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι καθώς έπειτα από οκτώ ήττες, επικράτησε (83-85) της Βόννης για την 7η αγωνιστική του BCL και πλέον απέκτησε πιθανότητες πρόκρισης. Ανήμερα της συμπλήρωσης 300 αγώνων με τη φανέλα του Δικεφάλου, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πέτυχε το νικητήριο καλάθι.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ελέγξει την επίθεση της Τέλεκομ Μπον περισσότερα από πέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί είχαν 8/10 δίποντα στην πρώτη περίοδο, βρήκαν πόντους και στο transition παιχνίδι κι έτσι μετά το 11-11 (5’), έκαναν επιμέρους σκορ 14-4 έως το τέλος της περιόδου (25-15), πατώντας πάνω και στα επτά λάθη της ελληνικής ομάδας.

Αμυντικά, ο Δικέφαλος δεν άλλαξε πολλά στη δεύτερη περίοδο καθώς συνέχισε να μη χρησιμοποιεί σωστά τα φάουλ του αλλά και να μειονεκτεί σε προσωπικό επίπεδο. Η διαφορά ήταν στην επίθεση καθώς είχε 7/8 τρίποντα κι έτσι κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Η αρχή έγινε από τον Απόλλωνα Τσόχλα για να ακολουθήσουν οκτώ διαδοχικοί πόντοι του Άαρον Μπεστ και η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των τριών πόντων (37-34) μετά τα μισά της περιόδου. Εκεί η Τέλεκομ βρήκε πόντους από τη γραμμή των βολών, ο ΠΑΟΚ τους είχε από τον Τζεκουάν Λιούις και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-44.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να σουτάρει με εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο (σ. σ. στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 14/23, 60.8%), στην εξίσωση του αγώνα μπήκε ο Άνταμ Σμιθ ο οποίος ευστόχησε σε τρεις προσπάθειες, ακόμη δύο τρίποντα πρόσφερε και ο Άαρον Μπεστ και μετά το 59-60 (στα μισά της περιόδου) ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 61-69 (37’), αλλά δεν κράτησε τη διαφορά έως το τέλος της περιόδου (69-73).

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις στην επίθεση στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε 7:30 αγωνιστικά λεπτά περιορίστηκε στους πέντε πόντους κι έτσι η Τέλεκομ Μπον προηγήθηκε με 81-78 (37:30).Ένα τρίποντο του Μαργαρίτη και οι διαδοχικές χαμένες επιθέσεις οδήγησαν τις δύο ομάδες, με απόλυτη ισορροπία (81-81), στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα. Ένα καλάθι του Νόουλς και δύο βολές του Μπρούνινγκ (83-83) έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη μεγάλη επίθεση σε εναπομείναντα χρόνο 33’’. Το καλάθι του Μαργαρίτη (83-85) έδωσε στον ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο, 11.9’’ πριν το φινάλε.

Στο τέλος τα τρίποντα των Φρέιζερ και ΝτιΛέο δε βρήκαν στόχο και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν σημαντική νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας (16/28), ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα σε όλα τα δεκάλεπτα (πλην του πρώτου) και στο τέλος έβγαλε πολλές καλές άμυνες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Άνταμ Σμιθ, Άαρον Μπεστ και Βαγγέλης Μαργαρίτης είχαν ακρίβεια στην εκτέλεση κι έδωσαν τους 55 πόντους από τους 85 της ομάδας.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ο Τζεκουάν Λιούις, αλλά ο Νόουλς έβαλε το καλάθι που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο τέλος κι ας ήταν μόλις το δεύτερο εύστοχό του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΜακΚίνεϊ δεν είχε ρόλο στο παιχνίδι, χωρίς πρωτοβουλίες και το παιχνίδι του Σίμονς. Εκτός ρυθμού ήταν οι Ουίγκινς, Εγεκέζε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ΠΑΟΚ είχε δύο χαμένες επιθέσεις στο transition παιχνίδι στα τελευταία 2:30 λεπτά

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Στην τελευταία περίοδο, καμία ομάδα δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική συνεργασία Λιούις-Μπεστ και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 49-44, 69-73, 83-85

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα