Παπαθεοδώρου: «Προχωράμε με το υπάρχον ρόστερ»

Παπαθεοδώρου: «Προχωράμε με το υπάρχον ρόστερ»

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Προχωράμε με το υπάρχον ρόστερ»

bet365

Ο προπονητής της ΑΕΚ, μιλώντας για την έναρξη του Basketball Champions League, τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την έναρξη του BCL και τον αγώνα με την Ορτέζ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

Για τους στόχους στο φετινό BCL: «Ξεκινάμε στην διοργάνωση με πολύ μεγάλη διάθεση και επιθυμία. Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι, που έχουμε εντός έδρας, να ξεκινήσουμε με το... δεξί με καλή εμφάνιση και νίκη και να μπούμε με αισιοδοξία σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση, όπως το Basketball Champions League. Στόχος της ΑΕΚ είναι πρώτα να προκριθεί στην επόμενη φάση και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Φέτος έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του BCL, αλλά για να μπορέσεις να στοχεύεις σε τίτλους και πρώτες θέσεις, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις ένα καλό σύνολο, που θα μπορεί να κερδίζει τα περισσότερα παιχνίδια. Άρα, προς το παρόν, όλο αυτό είναι πολύ μακρινό για εμάς. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, δεν βιαζόμαστε, δεν κοιτάμε τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η σεζόν είναι στην αρχή. Έχω τονίσει πολλές φορές ότι υπάρχει δρόμος να διανύσουμε και υπάρχει μία διαδικασία, την οποία δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς. Καμία ομάδα, σε όλο τον κόσμο. Κι εμείς θα συνεχίσουμε, για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για την αβεβαιότητα για την τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης: «Προσωπικά, δεν με προβλιματίζει. Με προβληματίζουν άλλα πράγματα, πιο σοβαρά, τα αγωνιστικά εννοώ. Από εκεί και πέρα, επειδή η διοργάνωση είναι πολύ καλού επιπέδου, θα πρέπει να έχει προβολή. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να περάσει και στον υπόλοιπο κόσμο που δεν θα μπορεί να είναι στο γήπεδο. Είναι σημαντικό οι μεγάλες διοργανώσεις να καλύπτονται τηλεοπτικά και να δίδονται στον κόσμο απλόχερα».

Για την αντίδραση μετά την ήττα στη Λήμνο: «Το παιχνίδι με τον Ήφαιστο το έχουμε αναλύσει. Το ελέξγαμε σε μεγάλο βαθμό, ακολουθήσαμε το πλάνο μας πιστά, χάσαμε την συγκέντρωσή μας στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως. Όπως είπα όμως υπάρχει μια διαδικασία. Αν μπορούσαμε να παίξουμε στο ίδιο μοτίβο και τέμπο για 40 λεπτά, δεν θα υπήρχε αυτή η διαδικασία. Όπως ξαναλέω, έχουμε να διανύσουμε δρόμο, να βελτιωθούμε, ακόμα και όταν κερδίζοιυμε, και να γίνουμε μία ομάδα σκληρή, που θα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, ακόμη κι όταν κάτι δεν πάει καλά».

Για το ματς με την Ορτέζ: «Έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδόν όλες οι γαλλικές ομάδες και αυτό έρχεται γενικά σε αντιδιαστολή με το παιχνίδι που παίζουμε εμείς στην Ελλάδα. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν, γιατί είναι καλοί αθλητές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όταν εμείς βρούμε την ευκαιρία, μετά από καλές άμυνες, ότι θα παγώσουμε το παιχνίδι ή θα παίξουμε διαφορετικά. Εμείς θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, έξυπνα και δημιουργικά».

Για το ενδεχόμενο κάποιας προσθήκης στο ρόστερ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Όπως είπα, διανύουμε μια διαδικασία, έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους και προχωράμε με το υπάρχον ρόστερ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα