Αλλαγμένη και... απρόοπτη έρχεται η Ντιζόν στο ΟΑΚΑ (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Αλλαγμένη και... απρόοπτη έρχεται η Ντιζόν στο ΟΑΚΑ (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ (16/01, 19:30), για την 11η αγωνιστική του Basketball Champions League, και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα των ομάδων στη διοργάνωση.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Η ΑΕΚ στην ουσία πάει χωρίς... άγχος στην αναμέτρηση, αφού έχει προκριθεί ήδη στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA και το μόνο που «κυνηγάει» είναι το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για την Ντιζόν, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση του Γ' Γκρουπ με ρεκόρ 3-7 και θέλει μόνο τη νίκη, για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση «ζωντανές».

Το έργο των Γάλλων θα είναι δύσκολο, αφού ο Λορέν Λενιάμ (που ψηφίστηκε «Κορυφαίος Προπονητής» για το 2018 από την Ένωση Δημοσιογράφων στη Γαλλία) δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Τάρενς Κίνσι, ο οποίος ήρθε τον Δεκέμβριο στην ομάδα, στη θέση του Ρόμπερτ Άρνολντ, ενώ και η συμμετοχή του Ράιαν Πίρσον είναι αμφίβολη.

Από εκεί και πέρα, ο Ντέιβιντ Χόλστον, που επέστρεψε από τραυματισμό, συνεχίζει να κάνει σπουδαία πράγματα και είναι ο πρώτος σκόρερ (13.9π.) και δεύτερος πασέρ (5.0ασ.) της ομάδας.

Ακολουθεί ο Γκάβιν Ουέαρ (12.2π., 5.1ρ.), ενώ οι Αλεξάντρ Σασάνγκ (9.8π., 4.2ρ.) και Αξέλ Ζουλιάν (8.7π., 2.7ρ., 5.6ασ.) δίνουν πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα τους.

Η Ντιζόν διαθέτει μία από τις χειρότερες επιθέσεις στη διοργάνωση (28η - 75.7), ενώ η ΑΕΚ είναι περίπου στη μέση της λίστας (16η - 80.2). Το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία των ριμπάουντ, με την «Βασίλισσα» να είναι πολύ ψηλά (5η - 40.1) και τους Γάλλους αρκετά χαμηλά (31οι - 30.5).

Όσον αφορά την δημιουργία, αμφότερες έχουν 17.6 ασίστ κατά μέσο όρο στο BCL, ενώ αυτό που έχει να... περηφανεύεται η γαλλική ομάδα είναι ο τομέας των κλεψιμάτων, αφού είναι στην 3η θέση με 8.6 (η ΑΕΚ είναι 8η με 8.1). Σχετικά με τα λάθη, οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν 11.1 ανά αγώνα, ενώ οι παίκτες του Λενιάμ 11.4.

Στο ματς του α' γύρου, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι επικράτησαν με 90-80, με τον Βινς Χάντερ να έχει 25 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Κι αν η πορεία της Ντιζόν δεν φαντάζει καλή, οι Γάλλοι προέρχονται από μεγάλες νίκες τελευταία: μία στη Φουενλαμπράδα (59-73) στο BCL και μία με την Στρασμπούρ (80-55), στο γαλλικό πρωτάθλημα

Στη βαθμολογία της εγχώριας λίγκας είναι στην 5η θέση με ρεκόρ 10-6.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα