Μωραΐτης στο gazzetta.gr: «Όλοι οι μικροί δουλεύουμε πολύ σκληρά»!

Μωραΐτης στο gazzetta.gr: «Όλοι οι μικροί δουλεύουμε πολύ σκληρά»!

Κάτια Πετροπούλου
Μωραΐτης στο gazzetta.gr: «Όλοι οι μικροί δουλεύουμε πολύ σκληρά»!

bet365

Ο Δημήτρης Μωραΐτης έκανε season high σε λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Λιετκαμπέλις, διέπρεψε στη νίκη της ΑΕΚ (65-59) και μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Λούκα Μπάνκι στους «μικρούς» της «Βασίλισσας».

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μιλγουόκι Μπακς – Μέμφις Γκρίζλις ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η αλήθεια είναι πως όταν είσαι μικρός, το αίμα σου... βράζει και θες κάθε στιγμή να είσαι στο παρκέ και να βοηθάς την ομάδα σου.

Αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει και πολύ στην Ελλάδα - αλλά και στο εξωτερικό κάποιες φορές - καθώς οι ομάδες προκειμένου να μην ρισκάρουν αποτελέσματα, «θυσιάζουν» τα ταλέντα τους.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην ΑΕΚ και μόλις το βράδυ της Τρίτης (13/11) πάτησε παρκέ για περίπου μισή ώρα κόντρα στην Λιετκαμπέλις. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε για τόσο πολύ σε επίσημο ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο 19χρονος γκαρντ δικαίωσε - και δικαιώνει - τον Λούκα Μπάνκι για την επιλογή να του δείξει εμπιστοσύνη - ελέω και των τραυματισμών - αφού μέτρησε 7 πόντους, 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 27:50, ενώ έπαιξε και δύο κρίσιμες άμυνες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

«Εντάξει, στην Κύπρο είχα παίξει 25 λεπτά, αλλά δεν ήταν επίσημο ματς (γέλια). Πρώτη φορά ήταν!», ανέφερε αρχικά με ένα τεράστιο χαμόγελο στο gazzetta.gr και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος! Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και θέλω να το κάνω αυτό κάθε φορά και να συνεχίσω κι εγώ έτσι δυνατά».

Όσο για το πως νιώθει κάθε φορά που με μια ενέργειά του ο κόσμος της «Βασίλισσας» τον χειροκροτεί θερμά, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου υποστήριξε: «Είναι κάτι που μού δίνει ώθηση κι εμένα! Με βοηθάει πάρα πολύ. Μού δίνει ψυχολογία και καταφέρνω κι εγώ σε κάθε φάση να γίνομαι καλύτερος».

Για την δουλειά που γίνεται φέτος με τους «μικρούς» της ΑΕΚ (συν Τσαλμπούρη - Ρογκαβόπουλο), ο γεννηθείς στις 03/02/99 αθλητής σχολίασε: «Όλο αυτό ξεκινάει από την προπόνηση. Όλοι οι μικροί δουλεύουμε πολύ σκληρά, τα πάμε καλά κι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς. Είναι κι οι συγκυρίες τώρα έτσι, που έχουν τραυματιστεί κάποιοι σημαντικοί παίκτες μας. Προσπαθούμε με τον Τσαλμπούρη να δίνουμε το 100%, να ακούμε τι μας λέει ο προπονητής και να κάνουμε ό,τι μας λέει στο γήπεδο».

Αυτό που τού έχει μείνει πιο πολύ μέσα στο μυαλό από τα λόγια του Μπάνκι, όταν εκείνος αφιερώνει χρόνο στους μικρότερους παίκτες, είναι: «Η άμυνα! Γι' αυτό μας μιλάει κυρίως. Γενικά του αρέσει η καλή άμυνα και αυτό πιστεύω μας βγήκε και στο γήπεδο. Παίξαμε πολύ καλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Λιθουανοί σκόραραν μόνο 8 πόντους. Χάρη σε αυτό κερδίσαμε και το ματς».

Για την καλή πορεία (5-1) της ΑΕΚ στο Basketball Champions League και αν αυτή μπορεί να φτάσει ξανά σε ένα Final 4, η απάντησή του γεμάτη αισιοδοξία: «Γιατί όχι;!».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα