Λιετκαμπέλις: Στο ΟΑΚΑ για το πρώτο «διπλό»! (pics & vids)

Λιετκαμπέλις: Στο ΟΑΚΑ για το πρώτο «διπλό»! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Λιετκαμπέλις: Στο ΟΑΚΑ για το πρώτο «διπλό»! (pics & vids)

bet365

Η Λιετκαμπέλις γυρεύει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο BCL και φιλοξενείται από την ΑΕΚ (13/11, 19:30), για την 6η αγωνιστική. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Μπορεί να συμμετέχει για πρώτη φορά στο θεσμό, αλλά έχει... εμπειρίες από την Ευρώπη.

Η Λιετκαμπέλις βρέθηκε στον όμιλο της ΑΕΚ παίρνοντας τη θέση της Εσκισεχίρ, η αποχώρησε από το BCL, αλλά και από το τούρκικο πρωτάθλημα.

Η λιθουανική ομάδα αγωνιζόταν στο EuroCup τις δύο προηγούμενες χρονιές, και την μία έφτασε ως τους «16», ενώ την άλλη ολοκλήρωσε την παρουσία της στην regular season.

Οι άνθρωποί της πήραν την απόφαση να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, αφού η 4η θέση που κατέκτησε πέρυσι στην λιθουανική λίγκα την άφησε εκτός EuroCup, και το ρόστερ της υπέστη αλλαγή σε μεγάλο βαθμό.

Σημαντικοί παίκτες όπως τα αδέρφια Λαβρίνοβιτς, ο Ζάνις Πέινερς και ο Λορέντζο Ουίλιαμς αποχώρησαν από την ομάδα και μόνο οι Ταρόλις και Τζασάιτις παρέμειναν σε αυτήν. Στην συνέχεια ήρθαν οι Σίνοβετς, Πίλεπιτς, Εζέρσκις, Κουλβιέτις, Μόρισον, Μάβρα, Ουίλσον, Κούπσας, Βαλίνσκας (δανεικός από Ζαλγκίρις), Λιπκεβίτσιους και Ρουμπσταβίτσιους.

Οι παίκτες που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η ΑΕΚ είναι οι Σαούλιους Κουλβιέτις (14.2π., 4.6ρ., 3.6ασ., 1.2κλ.), Παούλιους Βαλίνσκας (11.8π., 3.2ασ.), Τζαμάρ Ουίλσον (10.8π., 3.8ρ., 4.6ασ.), αλλά και ο αρχηγός Σίμας Τζασάιτις (9.8π., 60%τρ., 3.8ρ.) που έχει εντυπωσιάσει με το «φαρμακερό» του σουτ.

Η Λιετκαμπέλις είναι μια ομάδα που σουτάρει αρκετά από την περιφέρεια (2η στην διοργάνωση με 41.5% στα τρίποντα), ενώ δημιουργεί και πολύ (4η με 21.8 ασίστ κατά μέσο όρο).

Πρόσφατα άλλαξε πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία, αφού ο Γκιντάρας Καντζίουλις αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Νέναντ Τσάνακ, που μέχρι πρότινος ήταν στην Παρτίζαν.

Στο Basketball Champions League έχει ρεκόρ 2-3 κι ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη εκτός έδρας (νίκες με Νίμπουρκ-Ντιζόν, ήττες από Άντβερπ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπάμπεργκ), ενώ στην Λιθουανία είναι 4η στην βαθμολογία (6-3).

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα