Νίμπουρκ: Και πάλι στο δρόμο της ΑΕΚ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Νίμπουρκ: Και πάλι στο δρόμο της ΑΕΚ! (pics & vids)

bet365

Στην 2η αγωνιστική των ομίλων του BCL, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Νίμπουρκ (16/10, 19:30), μια ομάδα την οποία γνωρίζει καλά από την περσινή τους «μάχη».

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μπάγερν - Παναθηναϊκός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Χάποελ Ιερουσαλήμ, οι «κιτρινόμαυροι» γυρεύουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη.

Αυτό θα γίνει σε μια δύσκολη έδρα, αφού οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι αντιμετωπίζουν την νταμπλούχο Τσεχίας, Νίμπουρκ (16/10, 19:30).

Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία τα τελευταία 12 χρόνια έχει το... μονοπώλιο στην χώρα της, αφού κατακτά μονίμως το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Και μπορεί να έχει μόλις 3 ήττες σε 16 παιχνίδια εντός έδρας στο Basketball Champions League, αλλά η ΑΕΚ δεν «μασάει», αφού πέρυσι έφυγε από εκεί με το «διπλό», στον 2ο αγώνα για τους «16», και απέκλεισε μόλις για ένα πόντο την Νίμπουρκ από την επόμενη φάση του θεσμού.

Η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα που της αρέσει να... τρέχει, να «χτυπάει» στο transition game και δίνει έμφαση στο ριμπάουντ (1η πέρυσι με 39.6μ.ό.). Στο μοναδικό σημείο που φαίνεται να είναι «αδύναμη» είναι το τρίποντο.

Ο βασικός κορμός των παικτών της είναι μαζί πολλά χρόνια: Μπέντα, Πούμπρλα, Πετέρκα, Μπόχατσικ,Κριζ, Χρούμπαν, Βιοράλ, συν τους δύο Αμερικανούς, Λόρενς και Ντέιβις (ο τελευταίος είναι τραυματίας).

Βέβαια, ο πρώτος της σκόρερ και ριμπάουντερ στην περσινή διοργάνωση, Κέντρικ Ρέι (15.3π., 4.8ρ.) αποχώρησε για την Μακάμπι, όπως και ο Μπόρις Μπάρατς που ακολουθούσε (14.1π.), πήγε στην Πόρτο.

Από εκεί και πέρα ήρθαν οι Γιάκα Μπρόντνικ, Κένταλ Σμιθ, Φίλιπ Νοβοτνί με τελευταία προσθήκη τον πρώην παίκτη του Άρη, Μπρέισι Ράιτ, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο. Οι Τσέχοι είχαν αποκτήσει και τον Έι Τζέι Ίνγκλις, αλλά εκείνος αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος της ΑΕΚ δεν θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα (2015-17), αφού είναι ακόμα στα... πιτς.

Στο πρωτάθλημα Τσεχίας, η Νίμπουρκ έχει ήδη ένα 3-0, αφού νίκησε την Όπαβα (108-78), την Κόλιν (95-116) και την Οστράβα (73-94).

Στον αντίποδα, στην πρεμιέρα του BCL επισκέφθηκε την έδρα της πρωτοεμφανιζόμενης στο θεσμό, Ντιζόν, και ηττήθηκε με 74-63. Χρούμπαν (22π.) και Πετέρκα (15π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ, με την Νίμπουρκ να έχει 9/32 τρίποντα!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα