Βασιλόπουλος: «Αυτονόητη η πρόκριση, αλλά όχι το να "κυνηγάς" στο τέλος»

Κάτια Πετροπούλου
Βασιλόπουλος: «Αυτονόητη η πρόκριση, αλλά όχι το να "κυνηγάς" στο τέλος»

bet365

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για την πρόκριση-θρίλερ της ΑΕΚ στους «16» του Champions League, για το μεγάλο του τρίποντο, αλλά και για τη συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μετά το συγκλονιστικό φινάλε στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στους «16» του Champions League, σε συνδυασμό, βέβαια, και με τις νίκες των Στρασμπούρ και Βενέτσια.

Για να βρεθεί, όμως, στα... ουράνια, πήγε μια βόλτα πάλι από την «κόλαση».

Έχει γίνει πλέον... συνήθεια οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο σε αρκετά ματς. Κάποιες φορές καταφέρνουν να ανατρέψουν την κατάσταση, όπως έγινε και κόντρα στην Μπαϊρόιτ, και άλλες όχι.

Η «Βασίλισσα» από την αρχή του αγώνα κυνηγούσε ξανά στο σκορ, κάτι το οποίο, όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο gazzetta.gr, πρέπει να γίνει ένα «πολύ μεγάλο μάθημα».

«Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε! Είδα τα σενάρια στην αρχή που έλεγαν ότι πρέπει να νικήσουμε με 8 πόντους διαφορά, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πολλοί λένε ότι είναι μια πολύ μεγάλη νίκη... Εγώ λέω ότι πρέπει να γίνει ένα πολύ μεγάλο μάθημα! Όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο και σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να κυνηγάς και να ελπίζεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να προηγηθείς και να πάρεις ένα παιχνίδι. Όχι, αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα», αναφέρει με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει και συμπληρώνει: «Ναι μεν κάποια παιχνίδια κρίνονται στο τέλος, πρέπει να παίζεις 40 λεπτά, αυτό είναι αλήθεια. Και αυτό είναι και το θετικό στοιχείο που κρατάμε. Παρόλο που "φάγαμε" πολλά καλάθια στο τέλος, καταφέραμε και μείναμε συγκεντρωμένοι στο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε».

Ο 34χρονος φόργουορντ (έχει γενέθλια αύριο 08/02) χαρακτηρίζει την ψυχολογία της ομάδας στη διάρκεια της αναμέτρησης «ήρεμη» και τονίζει πως το μυαλό των παικτών δεν ήταν τόσο στα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων, όσο στη δουλειά που είχαν εκείνοι να κάνουν. «Στο μπάσκετ, αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι ο εαυτός σου. Δεν πρέπει να κοιτάς άλλα αποτελέσματα, να διαλέγεις αντιπάλους, τίποτα. Ο καλός τους κερδίζει όλους!».

Με τον ερχομό του στην ΑΕΚ, είναι οφθαλμοφανές πως η ομάδα παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, και κυρίως όσον αφορά το κομμάτι της άμυνας. Η «Βασίλισσα» βρήκε έναν ακόμα παίκτη, ο οποίος εμπνέει σιγουριά όταν είναι στο παρκέ, και δίνει ηρεμία στα κρίσιμα σημεία. Αυτό φάνηκε και κόντρα στην Μπαϊρόιτ. Με περίπου 40'' να απομένουν για το φινάλε, ο Βασιλόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο για να κάνει το 80-81. Όταν ο Ντούσαν Σάκοτα ευστόχησε κι αυτός πίσω από τα 6.75 για το 83-81, ο πρώην παίκτης του Άρη έπαιξε ασφυκτική άμυνα στην τελευταία επίθεση των Γερμανών και πάνω στον Γκέιμπ Γιορκ, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να αστοχήσει και οι «κιτρινόμαυροι» να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς! Τι σκέφτηκε ο ίδιος εκείνες τις στιγμές; «Δεν σκέφτεσαι εκείνη την ώρα. Ήμουν σίγουρος, αλλά είναι 50-50 οι πιθανότητες να μπει ένα σουτ. Ήμουν, όμως, συγκεντρωμένος, όπως όλοι. Υπήρχε ηρεμία στην ομάδα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές φορές προέρχεται και από τον κόουτς αυτό, παρά τα λάθη που κάναμε. Η συγκέντρωση και η ηρεμία είναι αυτή που μας έφερε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Όσο για τις βολές, οι οποίες είναι η... αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ (16/25), υποστηρίζει: «Είναι το χρονικό σημείο που γίνονται οι βολές, σε ποιον γίνονται... Κάποιοι είναι καλοί σε αυτό, άλλοι όχι. Μπορεί κάποιος να είναι κουρασμένος εκείνη τη στιγμή, να έχει παίξει πολλά λεπτά συνεχόμενα. Είναι ένας παράγοντας πολλών περιστάσεων εκείνη τη στιγμή μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα, όμως, τις βολές πρέπει να τις βάζουμε!».

Το βλέμμα τώρα πια στρέφεται στο πρωτάθλημα και τον αγώνα με το Ρέθυμνο. Μια ομάδα, που στην έδρα της δεν δυσκολεύει μόνο την ΑΕΚ, αλλά και πολλές ακόμα ομάδες. Ο Βασιλόπουλος σχολιάζει: «Δεν θα πρέπει η νίκη που κάναμε και η πρόκριση στους "16", που για μένα είναι αυτονόητη για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, να μας βγάλει εκτός πλάνων, σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα. Και το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά μέσα στην έδρα της κι εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να δείξουμε ότι έχουμε τη στόφα μεγάλης ομάδας, που ό,τι και να γίνεται, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και δεν μένουμε στο παρελθόν».

Όσο για τον Τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό; «Είναι πολύ μακριά... Είναι αυτό το κλισέ που λέμε πάντα, και όμως είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια: κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Το θέμα τώρα είναι να ξεκουραστούμε λίγο, ειδικά κάποια παιδιά που παίζουν συνέχεια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο παιχνίδι του Κυπέλλου».

Τέλος, αφήνουμε την εικόνα να «μιλήσει» από μόνη της!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα