O ΠΑΟΚ άλλαξε πολύ, η Ορλαντίνα έμεινε στάσιμη

O ΠΑΟΚ άλλαξε πολύ, η Ορλαντίνα έμεινε στάσιμη

Βασίλης Βλαχόπουλος
O ΠΑΟΚ άλλαξε πολύ, η Ορλαντίνα έμεινε στάσιμη

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα(19:30) την Ορλαντίνα για την 10η αγωνιστική του BCL και το gazzetta.gr εξηγεί την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων η οποία έχει ως βάση την βελτίωση της ελληνικής ομάδας και τη στασιμότητα των Ιταλών.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Καταρχάς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι αμφότεροι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, σε σημείο όπου ο χαμένος θα χάσει σημαντικό βαθμό ακόμη και των μαθηματικών πιθανοτήτων πρόκρισης. Το βέβαιο είναι επίσης ότι βρίσκονται σε διαφορετική αγωνιστικό επίπεδο. Γιατί σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ άλλαξε αρκετά με την απόκτηση των Γκος-Τζάκσον και την ενσωμάτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ενώ η Ορλαντίνα προχώρησε σε μόλις μία αλλαγή. Απέκτησε τον πολύπειρο γκαρντ Έρικ Μέινορ (σ. σ. πλέον δεν υπάρχει Τζάστιν Έντουαρντς στο ρόστερ), αλλά μέχρι στιγμής ο Αμερικανός δεν της έχει δώσει αυτά που περίμενε.

Ένα στοιχείο είναι ενδεικτικό περί του βαθμού δυναμικότητας της Ορλαντίνα, συνεχίζει να διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης (64 πόντοι κατά μέσο όρο), για την ακρίβεια είναι μία από τις χειρότερες ομάδες του BCL κι αυτό το συμπέρασμα δεν βγαίνει μόνο από τα αποτελέσματα αλλά από την αγωνιστική εικόνα της. Οι Ιταλοί έχουν τρομερή αγωνιστική αστάθεια και δείχνουν ότι έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο Πρωτάθλημα. Εκεί έχουν σημειώσει βελτίωση γιατί βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας, απέχουν μία νίκη από την επικίνδυνη ζώνη.

Σε επίπεδο προσώπων ο πολλά υποσχόμενος Άρνολντας Κουλμπόκα μάλλον είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει καθώς έχει πληθωρική παρουσία, ενώ οι Βοϊτσεχόφσκι(12.4π.) και Ίνγκλς(11.4π.) είναι οι πρώτοι σκόρερ. Συνολικά δεν διαθέτει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση, βασίζεται περισσότερο στην… ομαδική εργασία δίχως αυτό να σημαίνει ότι έχει ποιότητα στο παιχνίδι της.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Ιταλία, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 58-63 αλλά από τότε ο Δικέφαλος προχώρησε σε βαθιές τομές στο ρόστερ του. Βελτίωσε την εικόνα του και τη βαθμολογική θέση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει απολαύσει καρπούς στην Ευρώπη.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα