Γκίκας στο gazzetta.gr: «Του χρόνου θα πάρουμε και πρωτάθλημα»!

Γκίκας στο gazzetta.gr: «Του χρόνου θα πάρουμε και πρωτάθλημα»!

bet365

Εκστασιασμένος από την πρόκριση στους τελικούς, ο Νίκος Γκίκας μιλάει στο gazzetta.gr για τον «άθλο» του Προμηθέα, το... σοκ που ήρθε με το τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα και το πρωτάθλημα που πρέπει να πάρουν οι Πατρινοί... του χρόνου!

Χαρά, έκσταση, ευφορία, φωνές, τραγούδια, πανηγυρισμοί!

Η κατάσταση στα αποδυτήρια του Προμηθέα, μετά την νίκη επί της ΑΕΚ και την πρόκριση στους τελικούς, θύμιζε ομάδα που πήρε... πρωτάθλημα, καθώς το κλίμα ήταν άκρως γιορτινό!

Και όντως, κατά κάποιον τρόπο, οι Πατρινοί κατέκτησαν το... δικό τους πρωτάθλημα, το δικό τους στοίχημα!

Σε τρία χρόνια παρουσίας τους στην Basket League, η παρέα αυτή βρίσκεται πλέον σε τελικούς πρωταθλήματος κι έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα από την επαρχία που το πετυχαίνει αυτό!

«Γράψαμε ιστορία! Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ ξανά αυτό!», είπε ο Νίκος Γκίκας στο gazzetta.gr, ολίγον τι... θολωμένος από την τρέλα που επικρατούσε. «Ήμασταν καλύτερη ομάδα, το δείξαμε στη σειρά και δικαιούμασταν μια νίκη στο ΟΑΚΑ. Δεν νικήσαμε στο πρώτο ματς, αλλά πιστεύω θα ήταν αδικία να χάσουμε στο πέμπτο. Έβαλε μεγάλα σουτ η ΑΕΚ και πήγαμε στην παράταση, αλλιώς θα το είχαμε "καθαρίσει". Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός της! Είμαι περήφανος για όλους κι αυτό που λέω σε όλες τις συνεντεύξεις είναι ότι είμαστε ομάδα και το δείχνουμε».

Η σειρά με την ΑΕΚ ήταν σε μεγάλο βαθμό πολύ δυνατή. Με εξαίρεση το Game 3, το οποίο είχε χαρακτηρίσει κι ο ίδιος «κακή παρένθεση», η ομάδα του Μάκη Γιατρά ηττήθηκε για ένα πόντο (83-82) στο πρώτο ματς κι έκανε δύο νίκες στην έδρα της. Ήταν λες και κάποιος τους το... χρωστούσε; «Ξεκάθαρα! Έπρεπε να νικήσουμε στο πρώτο ματς, αλλά... αυτοκτονήσαμε. Και τώρα πήγαμε να "αυτοκτονήσουμε", αλλά ευτυχώς δεν έγινε αυτό! Ήταν λες και μας το χρωστούσε κάποιος».

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας ήταν... δραματικά. Με το σκορ στο 73-76, ο Κασελάκης έχασε δύο βολές, ο Ξανθόπουλος αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Γιορκ μάζεψε για να δώσει στον Σάκοτα, ο οποίος ισοφάρισε το ματς από τα 6.75μ (76-76), για να πάει η αναμέτρηση σε παράταση. Τί σκέψεις περνούν εκείνη την ώρα από το μυαλό του αρχηγού του Προμηθέα; «Τέτοιες στιγμές, μόνο αρνητικά συναισθήματα. Έπρεπε να κάναμε φάουλ στον Σάκοτα, πριν σηκωθεί, αλλά εκείνη την στιγμή δεν μπορείς να πεις κάτι. Για ένα λεπτό, μέχρι να αρχίσει το ματς πάλι, ήμασταν αποσβολωμένοι. Λέγαμε "ρε μαλ@@ τι έγινε τώρα; Από το πουθενά;". Τα παιδιά που συνέχισαν ως το τέλος έδειξαν χαρακτήρα, μας άξιζε να νικήσουμε και αυτό κάναμε!».

Η ομάδα της Πάτρας έχει σημειώσει... εκτόξευση σε μικρό χρονικό διάστημα και ο Γκίκας θέλει πρωτάθλημα, αλλά... όχι ακόμα! «Έτσι όπως πάμε, του χρόνου πρέπει να πάρουμε πρωτάθλημα, για να δικαιολογήσουμε ότι θα κάνουμε καλύτερη χρονιά! Δεν είναι ψέμα αυτό που λέω... Αν σκεφτείς ότι πέρυσι βγήκαμε τέταρτοι, φέτος δεύτεροι... Ή πρώτοι... Τα άλματα που έχουν γίνει δεν είναι τριπλούν, αλλά δεκαπλούν! Είμαστε όλοι περήφανοι!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα