Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε στις απουσίες του

Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε στις απουσίες του

Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε στις απουσίες του
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον ιδανικό τρόπο με τον οποίον ανταποκρίθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.

Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα μια χαρά έχει ανταποκριθεί ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δεδομένων των συνθηκών πάντα και των απουσιών που αντιμετωπίζει.

Πλάκα πλάκα την ώρα που έγραφα το θέμα πως ο Μπλατ πλέον μπορεί να υπολογίζει μόνο σε τέσσερις ξένους με έπιασε πάλι μία μελαγχολία, αλλά πέρασε γρήγορα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

Θα ήθελα να ξεκινήσω από το βασικό δεδομένο του αγώνα με την ΑΕΚ, τις απουσίες.

Από τη μία Γιορκ, Θίοντορ, Ματσιούλις.

Από την άλλη Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης και για άλλους λόγους Ουέμπερ και Τουπάν.

Αυτομάτως Μπάνκι και Μπλατ έπρεπε να προσαρμοστούν και ο Ολυμπιακός το κατάφερε πολύ καλύτερα.

Η ψηλή βασική πεντάδα των Πειραιωτών (Παπανικολάου, Βεζένκοβ, ΛεΝτεί, Μιλουτίνοφ) τα πήγε εξαιρετικά στην επίθεση ακουμπώντας τη μπάλα σχεδόν σε κάθε φάση στο low post. Βασικό «σημάδι» ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα λόγω της αδυναμίας του να μαρκάρει κοντά στο καλάθι.

Στην άμυνα είχε ακόμη πιο εύκολο έργο και εξηγώ... Ξανθόπουλος, Γκρίφιν, Σαντ Ρος δε φημίζονται για το μακρινό τους σουτ κι έτσι είδαμε αντιμετώπιση under προσφέροντας απόσταση μέχρι κι ενάμιση μέτρο. Αυτή η συγκεκριμένη τριάδα περιφερειακών τελείωσε με 3/13 τρίποντα. Όλα ελεύθερα.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλεονέκτημα μόνο όταν έτρεχαν το παρκέ. Στο «5on5» είχαν σημαντικό πρόβλημα αφού κι αυτός ο έρμος ο Χάντερ τα έχει φτύσει από την κούραση με τόσο... κουπί που τράβηξε φέτος.

Όταν έτρεξε η ΑΕΚ, πλησίασε στον πόντο σε δύο περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός και στις δύο βρήκε δύο συνεχόμενα τρίποντα κι απεγκλωβίστηκε. Την πρώτη φορά ήταν Παπανικολάου και Βεζένκοβ και την δεύτερη Παπανικολάου και Ουίλιαμς Γκος.

Επαναλαμβάνω πως δεδομένων των προβλημάτων, μου άρεσε η λειτουργία της «ερυθρόλευκης» επίθεσης στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Αυτό που δε μου άρεσε ήταν η απώλεια τριών αιφνιδιασμών. Μία σε κατάσταση «τρεις με έναν» και δύο σε «2on1». Εύκολοι πόντοι.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΦΑΟΥΛ

Επιτρέψτε μου να σταθώ σε μία λεπτομέρεια η οποία στα δικά μου μάτια είναι πρόβλημα.

Δε θα μείνω στα δύο ομαδικά φάουλ που έκαναν στην δεύτερη περίοδο, αλλά στη διαφορά διαχείρισης των ομαδικών φάουλ σε σχέση με το χρόνο στο τρίτο δεκάλεπτο.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν δύο ομαδικά φάουλ. Με 34'' να μένουν και μπάλα της ΑΕΚ, ο Μπλατ πολύ σωστά περνάει τον Μπόγρη στο παρκέ ο οποίος κάνει κατόπιν εντολής τα δύο φάουλ (έκανε και τρίτο εν συνεχεία). Τα φάουλ τα έκανε ο Ελληνας σέντερ διότι η ΑΕΚ επιτέθηκε γρήγορα γνωρίζοντας πως θα σπαταλήσει τα ομαδικά φάουλ ο Ολυμπιακός. Μέχρι εδώ όλα σωστά.

Ο Ολυμπιακός στη δική του επίθεση μετά (ήθελε 15'') αν και γνώριζε πως η ΑΕΚ θα χρησιμοποιούσε με τη σειρά της τα δύο δικά της ομαδικά φάουλ, δεν επιτέθηκε γρήγορα (όπως οι γηπεδούχοι) ώστε να σπαταλήσει άμεσα τα δύο ομαδικά ο αντίπαλος και έτσι να του μείνουν 5-6 δευτερόλεπτα για μία επίθεση χωρίς δικαίωμα φάουλ.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα μου πείτε, αλλά καλό είναι λέγονται τέτοιες λεπτομέρειες για να κατανοούμε καλύτερα το παιχνίδι.

ΥΓ: Οι δύο ομάδες θα παίξουν είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο γύρο των playoffs. Εκτός αν η ΚΕΔ ορίσει έναν εκ των Αναστόπουλου, Μάνου, Παναγιώτου σε κάποιο παιχνίδι. Εκείνα τα παιχνίδια λόγω Θίοντορ, Γιορκ (μου αρέσει πολύ) και Πρίντεζη θα είναι εντελώς διαφορετικά.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα