Πιτίνο - Ουέαρ: Η απίστευτη ιστορία που τους ενώνει!

Κάτια Πετροπούλου
Πιτίνο - Ουέαρ: Η απίστευτη ιστορία που τους ενώνει!

bet365

Ένα κολέγιο, ένας σοκαριστικός τραυματισμός και λίγα δάκρυα... Το gazzetta.gr κάνει αναδρομή στην ιστορία που ενώνει τον προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ρικ Πιτίνο με τον νέο παίκτη της Κύμης, Κέβιν Ουέαρ.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και πολλές φορές παίζει τα πιο παράξενα παιχνίδια. Από εκείνα που νομίζεις πως μόνο στα όνειρά σου μπορείς να φανταστείς. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Κέβιν Ουέαρ σκηνοθέτησε το χειρότερο σενάριο το 2013, αλλά εκείνος βγήκε πιο δυνατός από αυτό.

Ήταν τότε, που φορώντας την φανέλα του Λούιβιλ του Ρικ Πιτίνο, υπέστη τον πιο σοκαριστικό τραυματισμό ever στην ιστορία του NCAA και του μπάσκετ.

Αντιμέτωπος με το Duke, στην Elite 8 της «March Madness», προσπάθησε να σταματήσει τον Τάιλερ Θόρντον, αλλά προσγειώθηκε τόσο άτσαλα στο παρκέ, που η κνήμη του έσπασε στα δύο!

(Προσοχή: Σκληρές εικόνες)

Συμπαίκτες, αντίπαλοι και ο κόσμος που είδε το άσχημο αυτό περιστατικό live έμειναν άφωνοι, ενώ αρκετοί ξέσπασαν και σε κλάματα.

Ο ίδιος απτόητος. «Καλά είμαι εγώ, νικήστε!», τόνισε ο 20χρονος τότε Κέβιν, ενώ άφησε άφωνο και τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την στάση του. «Στην αρχή πήγα να τον βοηθήσω να σηκωθεί και μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να καταλάβω τι αντίκριζα. Μετά, με κοίταξε στα μάτια και είπε "Ω, Θέε μου". Μετά από αυτό, τα μόνα λόγια που είπε ήταν "Απλά νικήστε, είμαι καλά". Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που θα είχαν το κόκκαλό τους να κρέμεται έξω από το δέρμα τους και θα είχαν το μυαλό τους στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον», είχε πει ο 66χρονος κόουτς.

Μετά το χειρουργείο του, ο Ουέαρ άνοιξε τα μάτια του και δίπλα από το κρεβάτι του πόνου είδε τον Πιτίνο να κάθεται μαζί με το τρόπαιο του NCAA που είχε κατακτήσει το Λούιβιλ. «Αυτό με έκανε να κλάψω. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου!», είχε πει σε συνέντευξή του στο «ESPΝ».

Ο Ουέαρ επέστρεψε στα παρκέ πιο δυνατός και σοφός μετά από αυτή την περιπέτεια, ενώ πέρυσι συστήθηκε και στο ελληνικό κοινό με την φανέλα του ΓΣΛ-Φάρου (12.4π., 4.5ρ., 1/8ασ., 1.5κλ.). «Δεν θέλω να με θυμούνται μόνο για τον τραυματισμό μου», είχε υποστηρίξει ουκ ολίγες φορές σε συνεντεύξεις του κι έχει δίκιο, αφού είναι κάτι παραπάνω από τον άτυχο παίκτη που συμπόνεσαν πολλοί το 2013. Κανείς, άλλωστε, δεν αξίζει τον οίκτο, παρά μόνο τον θαυμασμό, όταν περνάει από «σκοτεινές» περιόδους και βγαίνει αλώβητος από αυτές.

Η επιθυμία του να βρεθεί στο ΝΒΑ δεν έσβησε ποτέ. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε «τιτιβίσει» κιόλας πως θα βρεθεί στην κορυφαία λίγκα πριν φύγει το 2018. Δεν υπολόγισε, όμως, ξανά τα παιχνίδια της μοίρας.Τον προηγούμενο Αύγουστο βρέθηκε στον Καναδά, αφού υπέγραψε στους London Lightning (9.8π., 3.7ρ.).

Λίγες ημέρες μετά την άφιξη του 2019, ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για την Κύμη. Ποιος να το φανταζόταν πριν από 8 χρόνια, όταν και άρχιζε την συνεργασία του με τον Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ, πως θα τον έβλεπε ξανά, έστω και ως αντίπαλο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Και μπορεί να μην πρόλαβε να τον αντιμετωπίσει, αφού οι «πράσινοι» αναμετρήθηκαν με την ομάδα της Εύβοιας πριν από δύο αγωνιστικές, ωστόσο οι δυο τους έχουν σίγουρα πολλά να πουν όταν συναντηθούν ξανά!

Και Θεού θέλοντος, στις 12 Μαΐου, όταν θα ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Basket League, θα βρεθούν και αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ, για να γραφτεί ακόμα μια όμορφη ιστορία στον αθλητισμό, μπροστά στα μάτια μας!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα