Μπάνκι: «Δεν μπορώ να τους κάνω όλους χαρούμενους»

Κάτια Πετροπούλου
Μπάνκι: «Δεν μπορώ να τους κάνω όλους χαρούμενους»

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για την πειθαρχία και την συγκέντρωση των παικτών του στη νίκη της ΑΕΚ επί του Περιστερίου, αλλά και για το χρόνο συμμετοχής που δίνει στους παίκτες του.

Ο Ιταλός κόουτς είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Το Περιστέρι έπαιξε εξαιρετικά, παρά την απουσία ενός βασικού παίκτη σαν τον Χάροου. Απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο συνεπής ομάδα είναι και παίζει ομαδικά. Έπρεπε να παίξουμε ομαδικά σε ένα ακόμα παιχνίδι για να κερδίσουμε μια ομάδα σαν το Περιστέρι. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Είχαν πολλά να διαχειριστούν. Είναι δύσκολο να διαχειριστούν για ένα τόσο σημαντικό αγώνα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη, ώστε να κλείσει την regular season στην καλύτερη δυνατή θέση στην Ευρώπη, όμως το πρόγραμμα είναι τέτοιο που την αναγκάζει να παίζει όσο καλύτερα γίνεται κάθε βράδυ. Ήταν σημαντικό να δούμε πώς θα ανταποκρινόταν η ομάδα μετά τα χθεσινά. Χθες πριν από τον αγώνα είχα ένα πολύ θετικό feeling, αλλά ποτέ δεν ξέρεις εάν μια αναβολή μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες γιατί έπαιξαν καταπληκτικά από πλευράς μπάσκετ, συγκέντρωσης και πειθαρχίας, που κατά τη γνώμη μου ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας για τη νίκη.

Είχαμε λίγα λάθη, γυρίζαμε καλά τη μπάλα και αμυντικά παρά τα προβλήματα του ημιχρόνου παίξαμε με τη γνωστή ένταση. Πιέσαμε καλά την περιφέρεια και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ακόμα κι όταν παίζαμε με κοντά σχήματα και είχαμε υψομετρική διαφορά. Οι γκαρντ βοήθησαν στα box out και στον έλεγχο της μπάλας».

Για την εμφάνιση του Θίοντορ σχολίασε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Περιστέρι είχε μια σημαντική απουσία όπως ο Χάροου. Εκτιμούμε πως ο Τζόρνταν προσπαθεί κάθε μέρα όλο και περισσότερο, ώστε να έρθει στο σημείο που πρέπει και να παίξει για την ομάδα. Όχι μόνο για να βρει την φόρμα του, αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα να βρει ρυθμό.

Οι αριθμοί έδειξαν ότι έπαιξε εξαιρετικά. Δεν πιστεύω ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τον θέλαμε. Ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα ακόμα και όταν τα στατιστικά του δεν είναι υψηλά. Αλλά πιστεύω ότι βοηθάει όλη την ομάδα να είναι καλύτερη και να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε πως η μεγάλη προσπάθειά του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με κάποια παιχνίδια που θα πιάσει χαμηλή απόδοση. Είναι νορμάλ αυτό και θα πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να καλύψει το ντεζαβαντάζ της πιθανής κακής εμφάνισής του. Είναι έμπειρος παίκτης και ξέρει καλά το σώμα του. Αλλά δεν έχει κάνει προετοιμασία όπως η ομάδα που σε αυτό δίνει την ενέργεια να κάνει καλές εμφανίσεις.

Έχει χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της χρονιάς. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να μην κρίνουμε υπερβολικά τις καλές και τις κακές εμφανίσεις του. Πρέπει να καταλάβουμε πως μιλάμε για έναν παίκτη που είχε να παίξει πολύ καιρό. Μου αρέσει ο ενθουσιασμός του και η αγάπη του. Και πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του που μπορούν να επηρεάσουν τους συμπαίκτες του».

Για την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών νέφερε: «Στήνω την ομάδα για να πάρουμε το παιχνίδι, να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Δεν με νοιάζει να έχω συγκεκριμένους παίκτες. Ήταν η ίδια ερώτηση που άκουσα την τελευταία φορά επειδή ο Μωραΐτης έπαιξε 4 λεπτά. Αν πρέπει να απαντάω σε αυτό μέχρι τέλους της σεζόν, η δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν έχω δώσει χρόνο σε όλους και όλοι νιώθουν μέλη της ομάδας.

Είχαμε 12 παίκτες να σκοράρουν σε 40 λεπτά. Δεν είμαι καλός στην πολιτική, αλλά είμαι καλός στο κοουτσάρισμα και μου αρέσει να νικάω αγώνες. Δεν χρησιμοποιώ το ρολόι, για να τους κάνω όλους χαρούμενους. Θέλω να χρησιμοποιήσω τη σεζόν για να βελτιώσω τους παίκτες. Καθημερινά βλέπω βελτίωση, όχι μόνο στους νέους και αυτό με κάνει χαρούμενο. Εάν κάτι δεν αρέσει στους άλλους, δεν με νοιάζει. Προσπαθώ να νικάω παιχνίδια».

Για την εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου δήλωσε: «Δεν έχω αυτή τη δύναμη! Η ποιότητα του Περιστερίου είναι υψηλή. Οι παίκτες πρέπει να σέβονται κάθε αντίπαλο. Δεν έχω τη δύναμη να μετατρέπω την νοοτροπία των παικτών. Οι ίδιοι ξέρουν πώς πρέπει να παίζουν. Αυτό που πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά είναι η διάρκεια, η προσπάθεια και η ένταση σε κάθε αγώνα. Το επίπεδο που παίξαμε με 9 παίκτες στην αρχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην αρχή, αλλά αν μπορείς να έχεις την ίδια ένταση ως το τέλος έχεις ελπίδες να κάνεις κάτι καλό και δημιουργείς ένταση. Έχω καλούς παίκτες στο ρόστερ και όταν ο καθένας κάνει τέτοιες εμφανίσεις η δουλειά μου είναι πιο εύκολη».

Για τον Αγραβάνη του Περιστερίου συμπλήρωσε: «Φυσικά, κάθε εβδομάδα. Έχει παρουσιάσει βελτίωση, όπως κάθε νεαρός παίκτης της ομάδας. Πρέπει να φανεί αυτό το πράγμα. Πραγματικά εμπιστεύομαι την επιλογή να πάει δανεικός. Ο κόουτς Πεδουλάκης έχει βρει τον κατάλληλο ρόλο του παίκτη και ο Γιάννης ανταποκρίνεται πολύ καλά. Πέρασα χρόνο μαζί του στην αρχή της σεζόν. Είναι ώριμο παιδί, ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει τις δυνατότητές του, τις αδυναμίες του και πού πρέπει να βελτιωθεί. Είναι συνειδητοποιημένος, έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά οι συμπαίκτες και ο προπονητής του θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ. Για τους νέους παίκτες αυτής της γενιάς, είναι σημαντική αυτή η μέρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα