Όταν ο Μπλατ είχε όνειρο να κοουτσάρει τον γιο του! (pic)

Όταν ο Μπλατ είχε όνειρο να κοουτσάρει τον γιο του! (pic)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Όταν ο Μπλατ είχε όνειρο να κοουτσάρει τον γιο του! (pic)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα τεθεί αντίπαλος με τον γιο του, Ταμίρ, ενώ στο παρελθόν είχε αποκαλύψει τα δυο μεγάλα όνειρά του.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται το τριήμερο 21-23/9 στο Ηράκλειο και ο Ντέιβιντ Μπλατ θα βρει απέναντί του τον γιο του Ταμίρ, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα μπάσκετ του Ισραήλ.

Σήμερα (20/9), πάντως, οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να τα πουν στα «Δυο Αοράκια» αφού η προπόνηση της Χάποελ ακολούθησε αυτής του Ολυμπιακού. Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Μπλατ είχε αποκαλύψει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ως προπονητής.

«Έχω ακόμα δυο όνειρα να εκπληρώσω... Να κατακτήσω την EuroLeague και να κοουτσάρω τον γιο μου. Έτσι ακριβώς θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου! Να προπονήσω τον Ταμίρ πριν αποσυρθώ. Νομίζω πως είναι καλύτερος παίκτης από μένα...» είχε παραδεχτεί ο νυν προπονητής των «ερυθρόλευκων» μιλώντας στην εφημερίδα Israel Hayom και τον Arale Weisberg.

Συνέχισε, δε, λέγοντας όσον αφορά τον γιο του: «Είναι πιο εύκολο να είσαι προπονητής παρά πατέρας ενός παίκτη... Πάντα λέω στον Ταμίρ: Ουδείς μπορεί να σου πει ποιο είναι το ταβάνι σου αλλά μόνο εσύ ο ίδιος! Το όνομά σου δεν θα σε βοηθήσει, ούτε το διαβατήριό σου, ούτε η γνώμη κανενός! Αν το βάλεις καλά στο μυαλό σου, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει! Νομίζω ότι το έχει συνειδητοποιήσει από νωρίς. Ευτυχώς ο γιος μου πήρε πάρα πολλά από όλους τους προπονητές που έχει συνεργαστεί. Δεν τον πιέζω ποτέ ως κόουτς, διότι γνωρίζω πως τα πάντα εξαρτώνται από τον Ταμίρ και κανέναν άλλον».

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη το 2014 με τη Μακάμπι στο Μιλάνο... Μένει να αποδειχθεί αν μελλοντικά θα επιτευχθεί και το δεύτερο όνειρο του Ντέιβιντ Μπλατ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα